Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heropeningsrally houdt aan op beurzen

Heropeningsrally houdt aan op beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is woensdag opnieuw in het groen begonnen. Ook de andere Europese beurzen gingen verder vooruit. De hoop dat het dieptepunt van de coronacrisis achter de rug is en de economie weer opkrabbelt door de versoepeling van de coronamaatregelen, bleef zorgen voor optimisme bij beleggers. Daarnaast wordt verwacht dat de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag met meer stimuleringsmaatregelen zal komen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,3 procent hoger op 553,15 punten. De hoofdindex bereikte daarmee de hoogste tussentijdse stand sinds 5 maart. De MidKap steeg 1,9 procent tot 759,40 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs klommen tot 1,6 procent.

Koploper in de AEX was chiptoeleverancier ASMI met een winst van meer dan 4 procent. Chemicaliëndistributeur IMCD was de enige daler met een verlies van 0,7 procent.

TUI

Verlichtingsbedrijf Signify dikte ruim 3 procent aan in de MidKap dankzij een adviesverhoging door Société Générale. Bij de kleinere bedrijven won Avantium 4 procent. Het speciaalchemiebedrijf heeft een opdracht gekregen van de King Abdullah University of Science and Technology. De deal heeft een waarde van meer dan 3 miljoen euro.

TUI klom 6,5 procent in Frankfurt. De Duitse reisorganisatie en vliegtuigbouwer Boeing hebben een uitgebreid pakket maatregelen afgesproken om de gevolgen van het aan de grond zetten van probleemtoestel 737 MAX te compenseren. TUI krijgt een vergoeding die een aanzienlijk deel van de schade dekt en kredieten voor toekomstige bestellingen.

Lufthansa

Lufthansa daalde een fractie. De Duitse luchtvaartmaatschappij wil de kosten aanzienlijk gaan verlagen na een miljardenverlies in het eerste kwartaal. In Parijs won LVMH 0,5 procent. Volgens mediaberichten ziet het Franse luxegoederenconcern mogelijk af van de miljardenovername van de Amerikaanse juwelenverkoper Tiffany & Co vanwege de coronacrisis.

De euro was 1,1225 dollar waard, tegen 1,1177 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2,5 procent duurder op 37,74 dollar. Brentolie steeg 1,8 procent in prijs en kostte voor het eerst in bijna drie maanden meer dan 40 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mr_Baldy 3 juni 2020 09:35
  ja ik snap het wel, er is niks aan de hand alles is overdreven, het 2,5 maanden stil leggen van de wereld economie heeft helemaal geen invloed op de beurs en bedrijven. beurzen worden geregeerd door oneindig veel geld dat in omloop is, nu jan met de pet zijn vakantie geld heeft gekregen en denk even snel "goedkoop" aandeeltjes te kunnen kopen. even maandje afwachten dan zitten de meeste er wel dik in, daarna kan het schudden aan de boom beginnen, de grote partijen lachen zich door, die bepalen nl straks toch weer welke kan we op gaan. Omzet is ook niet in verhouding met de stijging en toen met de daling. Maar ja voor de korte ritjes is het leuk, al blijft het wat mij betreft een gevaarlijk spel dat gespeeld wordt.
 2. forum rang 4 Sloeki 3 juni 2020 09:37
  quote:

  robert_a schreef op 3 juni 2020 09:22:

  Snapt iemand het nog?
  Ja hoor, sterke herstel vanaf 390 punten. Triljoenen/biljoenen aan steunmaatregelen, dan gaan de beurzen idd omhoog. Ik ben zelf volledig long ingestapt op 490 punten, geen spijt van gehad :)

  Men blijft nog steeds volharden in short en dat er een crash aanstaande is. Al maanden wordt dat geroepen hier.

  FEIT is en blijft...het is 3 juni en we staan op 552 punten.

  Groet.

 3. Maatbeleg 3 juni 2020 09:47
  Er is simpelweg een blind vertrouwen in de steunmaatregelen. Er hoeven geen bedrijven om te vallen.
  Tijdens de bankencrisis was het vertrouwen weg. Dat is nu geen issue.
  Steunpakketten van ongekende omvang worden uitgedeeld. Bedrijven hoeven de deur niet te sluiten.
  De kleintjes die het afleggen laten we maar even buiten beschouwing.
  Verder worden mensen per 10.000 op straat gezet, dat is voor de belegger ook fijn want er kan dan toch nog winst worden gemaakt door dalende kosten.
  De rente wat je op de bank krijgt is verwaarloosbaar, ook een belangrijke factor.

  En vergeet niet dat de beurs naar de toekomst kijkt. En nu we in de ergste fase zitten blijkbaar, kan het alleen maar beter worden! Hong Kong, rellen in Amerika, Noord-Korea, crisis in Italie, hongersnoden, Allemaal zaken die duidelijk zijn en dus kan het worden opgelost.
  Bij onduidelijkheid gaan beursen omlaag, niet als er gewoon werk aan de winkel is.
  En blijkbaar is er in Griekenland niets aan de hand, hoor je niets over. Terwijl dat in de vorige crisis aanleiding tot kelderende beursen was.

  Ik vermoed dat de kans op een tweede virus golf erg klein is. En verder wordt er uiteraard erg hard gewerkt aan een vaccin. Want wie dat op de markt weet te brengen is klaar voor de rest van zijn leven. En alle beleggers die in dat bedrijf zitten.

  Dus all in all, alle doemdenkers die hier op IEX sinds een AEX stand van 450 verkondigen dat we in een depressie komen en dat de koersen zullen instorten, ik denk het niet. Misschien nog een paar puntjes omlaag, maar verder gewoon richting 600 plus. En daarna er overheen.

  Op zich is het wel mooi dat 'resultaten in het verleden geen garantie brengen voor de toekomst' ook hier weer telt. De mense en dus beurs is nog steeds niet te voorspellen.

  Ondanks alle IT systemen, data dat wordt verzameld, machine learning, artificial intelligence of wat dan ook, de mens, en dus wat die doet op de beurs, blijft nog steeds onvoorspelbaar.

  Anyway, gewoon wat ideen van iemand die zeker geen specialist is en net zoals de rest meestal de verkeerde beleggings beslissingen neemt :-)
 4. forum rang 4 createmonnie 3 juni 2020 10:06
  Beste Maatbeleg, Kijkt u ook naar de macro cijfers? Tuurlijk zijn er feiten en geen onduidelijkheden meer, maar het resultaat van deze feiten zijn er nog niet. Die klap moet nog vallen. Dat de beurzen opnieuw skyhigh staan is te danken aan de centrale banken en overheden. Ze pompen het gratis geld in de maatschappij, maar wie zal deze rekening ooit moeten betalen? Bedrijven en particulieren. Er zijn nog geen grote faillissementen gevallen, alleen de kleintjes sneuvelen. Er zijn genoeg zombie bedrijven die alleen maar op verlies draaien, maar dankzij het gratis geld niet failliet gaan.

  Verder miss je een belangrijk element. Er is geen vaccin, er is geen geneesmiddel tegen corona. Moet dat niet zorgen voor paniek? Nu begrijp ik dat een belegger een rationeel persoon is... Er leven teveel mensen en als de zwakke komen te overlijden, dan kunnen we nog hoger met de sterkste. Wat je niet moet vergeten is dat corona ons leven veranderd. Wij mensen willen niet graag veranderen, maar geloof het of niet. Die veranderklap moet nog komen. Wanneer was het voor jou de laatste keer dat je een onbekende een hand gaf? Ik zou trouwens nog maar even wachten met handschudden met onbekende, want we hebben nog geen vaccin.

  Volgend punt: Men zal nog een aantal dingen niet meer doen. Heel de media en amusement sector zal toch anders hun werkzaamheden moeten verrichten. Bedrijven zullen kei hard moeten werken om hun schulden af te betalen (Minder rendement voor u). De koersen zullen hierom niet lager en goedkoper worden, weet u waarom? De algoritme heeft razendsnel een berekening gemaakt dat die minder rendement nog steeds meer rendement is, dan een spaarrekening en obligatie.

  Wat ik ook graag herhaal: De crash in 2007/8, was geen crash geweest als er geen grote bank was omgevallen. Volgens mij zijn er nog geen grote beursgenoteerde bedrijven gesneuveld/failliet? We vertrouwen de digitale technologie in Corona tijd blind. Maar de hacker zit waarschijnlijk op 1.5 meter afstand naast je.

  Fijne groene woensdag!
 5. forum rang 10 bp5ah 3 juni 2020 10:09
  De bedrijvigheid in de Duitse dienstensector is in mei in een minder hoog tempo gekrompen. Dit bleek woensdag uit cijfers van Markit Economics.

  De inkoopmanagersindex steeg van 16,2 in april naar 32,6 afgelopen maand.

  Afgelopen week bleek reeds dat de inkoopmanagersindex voor Duitse industrie steeg van 34,5 naar 36,6.

  Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.
 6. hoeky 3 juni 2020 10:17
  quote:

  robert_a schreef op 3 juni 2020 09:22:

  Snapt iemand het nog?
  Nope!! Totally lost!
  De beurs doet nooit wat voorspelbaar is. Zou te makkelijk zijn, dan was iedereen wel loaded.
  Maar dit is wel erg uit lijn met de problematiek die er ligt.

  Al liggen de problemen wel vooral in de reële economie, Niet in debt-paper / tech pushing country.
  Dat zijn wel echt twee werelden geworden.
  Gekeken naar Amerika, niet zo lang geleden het meest welvarende land/unie ter wereld.
  30 jaar verder en het is het beloofde land voor een handje vol. Een groot gedeelte woont straks in tenten / ghetto's en zit tot zijn oren in de schulden. De nieuwe generatie gaat het slechter krijgen dan de vorige, in tegenstelling tot de gemiddelde chinees.

  Maar idd, de DOT com bubble heeft het ook heel lang volgehouden. Wel op tijd uitstappen :)
  Want als hij gaat dan is het 2 x knipperen en de helft is eraf.
  Nadeel van al die tech zooi is dat hoe mooi het ook is, er werken niet zoveel mensen.
  Als Facebook morgen om donderd / verdwijnt, dan draait de wereld wel door.
  Als BAM of KLM omvalt heeft dat wel grotere consequenties. Verloren kennis / systemen kun je niet zo maar met wat geld vervangen.

  Heb mijn Short blaren vandaag met knarsende tantjes doorgeprikt. Acceptabele verlies bereikt.
  Was te vroeg helaas :(

  Dus best kans dat de boel morgen instort :) Als alle beren het beginnen te accepteren ..... :)
  Stijging gemist, nu wachten op het volgende instapmoment.
  Live and learn...
 7. hoeky 3 juni 2020 10:24
  quote:

  Mr_Baldy schreef op 3 juni 2020 09:35:

  ja ik snap het wel, er is niks aan de hand alles is overdreven, het 2,5 maanden stil leggen van de wereld economie heeft helemaal geen invloed op de beurs en bedrijven. beurzen worden geregeerd door oneindig veel geld dat in omloop is, nu jan met de pet zijn vakantie geld heeft gekregen en denk even snel "goedkoop" aandeeltjes te kunnen kopen. even maandje afwachten dan zitten de meeste er wel dik in, daarna kan het schudden aan de boom beginnen, de grote partijen lachen zich door, die bepalen nl straks toch weer welke kan we op gaan. Omzet is ook niet in verhouding met de stijging en toen met de daling. Maar ja voor de korte ritjes is het leuk, al blijft het wat mij betreft een gevaarlijk spel dat gespeeld wordt.
  Die vrees heb ik ook.
  Heb ook nooit meer iemand over bitcoins gehoord op verjaardagsfeestjes :)
  Is wel funest voor veel mensen hun gemoedstoestand. En die is bij veel mensen al niet al te best.
 8. forum rang 10 bp5ah 3 juni 2020 10:27
  quote:

  hoeky schreef op 3 juni 2020 10:17:

  [...]

  Nope!! Totally lost!
  De beurs doet nooit wat voorspelbaar is. Zou te makkelijk zijn, dan was iedereen wel loaded.
  Maar dit is wel erg uit lijn met de problematiek die er ligt.

  Al liggen de problemen wel vooral in de reële economie, Niet in debt-paper / tech pushing country.
  Dat zijn wel echt twee werelden geworden.
  Gekeken naar Amerika, niet zo lang geleden het meest welvarende land/unie ter wereld.
  30 jaar verder en het is het beloofde land voor een handje vol. Een groot gedeelte woont straks in tenten / ghetto's en zit tot zijn oren in de schulden. De nieuwe generatie gaat het slechter krijgen dan de vorige, in tegenstelling tot de gemiddelde chinees.

  Maar idd, de DOT com bubble heeft het ook heel lang volgehouden. Wel op tijd uitstappen :)
  Want als hij gaat dan is het 2 x knipperen en de helft is eraf.
  Nadeel van al die tech zooi is dat hoe mooi het ook is, er werken niet zoveel mensen.
  Als Facebook morgen om donderd / verdwijnt, dan draait de wereld wel door.
  Als BAM of KLM omvalt heeft dat wel grotere consequenties. Verloren kennis / systemen kun je niet zo maar met wat geld vervangen.

  Heb mijn Short blaren vandaag met knarsende tantjes doorgeprikt. Acceptabele verlies bereikt.
  Was te vroeg helaas :(

  Dus best kans dat de boel morgen instort :) Als alle beren het beginnen te accepteren ..... :)
  Stijging gemist, nu wachten op het volgende instapmoment.
  Live and learn...
  Da's tenminste een eerlijke reactie, en dat live and learn geldt ook voor mij.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

694,02 23 mei
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links