Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Wall Street buigt openingsverliezen om in koerswinsten

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden maandag tijdens de middaghandel in New York in de plus. Daarmee toonden de graadmeters enig herstel ten opzichte van de openingsverliezen van eerder op de dag. Beleggers schoven hun zorgen over de gewelddadige protesten in de Verenigde Staten tegen politiegeweld enigszins opzij en waren opgelucht dat de oplopende spanningen met China nog niet verder zijn geëscaleerd.

De Dow-Jonesindex stond even na 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,4 procent hoger op 25.479 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,5 procent omhoog naar 3060 punten en techbeurs Nasdaq won 0,8 procent tot 9568 punten.

Door de hele VS vinden al dagen gewelddadige protesten en rellen plaats naar aanleiding van de dood van de ongewapende zwarte man George Floyd in Minneapolis na zijn hardhandige arrestatie door de politie. Winkelketens als Target (min 2,2 procent) en Walmart (vlakke koers) hebben vestigingen gesloten, terwijl Amazon (plus 1,3 procent) minder bezorgingen doet in verband met plunderingen, geweld en brandstichtingen.

Facebook

Facebook wist de aandacht op zich gericht vanwege een zeldzaam protest van het personeel tegen een beslissing van Facebook-baas Mark Zuckerberg. Die besloot geen actie te ondernemen tegen een opruiende opmerking van de Amerikaanse president Donald Trump via het sociale netwerk. Trump plaatste op sociale media een bericht met de woorden: "als het plunderen begint, begint het schieten", als reactie op de rellen in de VS. Voor Twitter was dit bericht een stap te ver, maar Facebook ging niet tot actie over. Facebook won op de beurs niettemin dik 2 procent.

Verder stond cosmeticaproducent Coty in de schijnwerpers na de benoeming van een nieuwe topman en de afronding van een investering door KKR. Het aandeel ging 16,5 procent omhoog. Farmaceut Pfizer ging op zijn beurt 7 procent omlaag door tegenvallende testresultaten met een middel tegen borstkanker.

Gilead Sciences

Of coronamedicijn remdesivir van Gilead Sciences goed werkt, blijft daarnaast onduidelijk. In een nieuwe studie naar het gebruik bij coronapatiënten met gematigde klachten was volgens het Amerikaanse farmacieconcern sprake van gemengde resultaten. Het aandeel zakte ruim 3 procent.

Het Chinese internetconcern NetEase zag zijn beurswaarde in New York met dik 3 procent oplopen. De concurrent van Tencent heeft aangegeven dat het miljarden dollars wil ophalen met een extra notering aan de beurs van Hongkong.

De euro was 1,1130 dollar waard, tegen 1,1119 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent goedkoper op 35,34 dollar. Brentolie kostte 1,1 procent meer op 38,27 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 an12 1 juni 2020 19:50
  Vandaag heeft China toch ook tegenmaatregelen genomen door minder sojabonen en andere goederen niet meer in te kopen die genoemd werden in het eerste handelsakkoord. Maar daarover wordt hier helemaal niets genoemd.
  Vreemd. Dat komt niet goed uit bij dit verhaal?
  Het leek mij toch belangrijk genoeg.
 2. forum rang 4 Kris69 1 juni 2020 21:26
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 1 juni 2020 20:59:


  Ijzersterke economie en een positiviteit uit de USA.
  Ook nog eens een geweldige President Trump en zijn team.
  Dan weet je gewoon dit gaat naar de 30.000 .
  AEX naar de 630


  Volgens mij leef jij ergens onder een steen. Enige reden van stijging is alle steun. Al de rest wat je vernoemt is bedenkelijk. Om te beginnen die ‘president’ die jij zo verheerlijkt.
 3. [verwijderd] 1 juni 2020 21:33
  quote:

  Kris69 schreef op 1 juni 2020 21:26:


  [...]

  Volgens mij leef jij ergens onder een steen. Enige reden van stijging is alle steun. Al de rest wat je vernoemt is bedenkelijk. Om te beginnen die ‘president’ die jij zo verheerlijkt.


  Het is toch de president die de steun heeft geregeld?
 4. forum rang 7 Lepre Chaun 1 juni 2020 21:37
  quote:

  Kris69 schreef op 1 juni 2020 21:26:


  [...]

  Volgens mij leef jij ergens onder een steen. Enige reden van stijging is alle steun. Al de rest wat je vernoemt is bedenkelijk. Om te beginnen die ‘president’ die jij zo verheerlijkt.


  dit is waarom het Trump toch kan lukken

  Loyaal aan Trump
  De coronacrisis lijkt voorlopig geen effect te hebben op de populariteitscijfers van de president. Zijn aanhangers zijn loyaal en de Republikeinse kiezers zijn nog altijd tevreden over hoe hij het doet. Ook kiezers die de pijn letterlijk in hun portemonnee voelen, rekenen dit president Trump niet aan.

  Een van is Aaron Schatz, een vierdegeneratie boer die samen met zijn vrouw een melkveebedrijf runt in een afgelegen dorpje in de staat Iowa. Schatz stemde eerder op Obama maar koos in 2016 voor Trump omdat hij het land de verkeerde kant op zag gaan.

  Trump krijgt ons hier uit'

  Zijn bedrijf maakte de afgelopen tijd een verlies van ruim 40.000 dollar vanwege de kelderende melkprijs. En het ergste is nog niet achter de rug: Schatz verwacht dat dit bedrag nog verder zal oplopen. "Ik maak me helemaal geen zorgen om ziek te worden, wij boeren weten als geen ander wat social distancing is, maar ik maak me wel zorgen over de economie", vertelt Schatz.

  Ondanks de verliezen blijft de boer loyaal aan Trump. "Ik denk dat Trump de economie er beter bovenop kan helpen dan welke president dan ook. Hij is altijd voor een sterke economie gaan staan. Ik denk dat zodra deze pandemie onder controle is dat hij de beste man is om de economie ook weer uit het slop te halen."

  Ook econoom Michael Weber gelooft niet dat het nu al een verloren zaak is voor president Trump. "Op het eerste gezicht zou je kunnen stellen dat het lastig gaat worden voor Trump om herkozen te worden. Dit omdat zijn grootste trofee, de florerende economie, als een pudding in elkaar is gezakt.

  Maar als je wat meer inzoomt op de cijfers zie je toch dat de impact van deze pandemie tot nu toe vooral sterk te voelen is geweest in staten waar kiezers wonen die 4 jaar geleden niet massaal op Trump hebben gestemd, zoals bijvoorbeeld New York", zegt Weber.

  "Als je kijkt naar het platteland, wat echt de ruggengraat is geweest voor de overwinning van Trump in 2016, dan zie je dat deze staten voorlopig weinig merken van corona."


  Denk dat jij onder die steen leeft en Trump zal de Nobelprijs voor de Economie krijgen.


 5. forum rang 6 jonas 1 juni 2020 22:36

  Royal mag ik je er op wijzen dat het eigenlijk om inhoud gaat en niet de goed of afkeuring van andere mensen zonder veel inhoud.

  Chaun juist vanwege jouw domme commentaar een dikke AB. Tenminste iemand die tegen dat goedkope domme meelullen en dan vaak met de linkse stroom ingaat

  Alleen al het taalgebruik met Chaun een bijzonder soort noemen, autistisch, uitgekotst is alleen al onfatsoenlijk en de andere poster nodeloos beledigen en dat nog zonder inhoud.

  Trouwens meneer Royal als je uit je doppe kijkt dan staat er rechtonder een niet okeknop.

  Groet, Jonas
 6. forum rang 4 Pieter Vandewalle 1 juni 2020 22:40
  Elke dag hetzelfde liedje. Geen enkel nieuws goed of slecht beïnvloedt de koersen langer dan een paar uur. Het enige dat telt zijn de vele miljarden stimulus. Om de paar dagen is er wel weer een nieuw opkoopprogramma, stimuleringsprogramma, renteverlaging, ... en daarop blijven de beurzen stijgen. Al de rest is 'noise'.
 7. Verstraler 1 juni 2020 23:16
  Maar wat als de steunpakketten zijn vergeven, wat als de impact van de crisis in volle hevigheid duidelijk wordt bij de tweede kwartaal cijfers?
  Alle economische hefbomen, als renteverlaging of verder gaande steun is op een moment uitgeput..
  Volgens mij krijgen we een crash die zijn weerga niet kent. Eentje die de boeken in zal gaan als de subsidie maatregelen crisis..
 8. De beurs lijkt net een casino 2 juni 2020 09:23
  Wordt Halsema dankzij haar lakse optreden een superverspreider van Corona. Niet ingrijpen bij demomstraties zonder 1,5 meter afstand houden is levensgevaarlijk voor de volksgezondheid.
  Ik verwacht dat zij per direct opstapt. Het is niet nodig dat door zulke acties mensen aan Corona overlijden en de IC overbezet. Wie verzint nu zoiets?
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links