Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Basic-Fit smaakmaker op hoopvolle beurzen

Basic-Fit smaakmaker op hoopvolle beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen vervolgden donderdag de opmars van de afgelopen dagen. Beleggers bleven hoopvol dat de economische activiteit weer zal aantrekken door de versoepeling van de coronamaatregelen en de steunmaatregelen van overheden en centrale banken. Op het Damrak was fitnessketen Basic-Fit een smaakmaker dankzij het nieuws dat sportscholen eerder open mogen dan gepland.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 1,4 procent hoger op 536,48 punten. De MidKap kreeg er 1,6 procent bij tot 734,11 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 0,8 procent. De spanningen tussen de Verenigde Staten en China over de autonome status van Hongkong zorgden voor enige terughoudendheid.

Basic-Fit was de grote winnaar in de MidKap met een koerssprong van rond 13 procent. Sportscholen en sauna's in Nederland mogen onder voorbehoud op 1 juli weer open, in plaats van 1 september. Volgens analisten van KBC Securities is dat goed nieuws voor Basic-Fit. Nederland is goed voor 27 procent van de omzet van de fitnessketen en is op winstniveau belangrijk gezien het feit dat alle filialen "volwassen" zijn. Het aandeel won een dag eerder al dik 5 procent. Eurocommercial Properties liet weten dat alle winkelcentra van het vastgoedbedrijf weer open zijn en steeg bijna 5 procent.

EasyJet

In de AEX voerde biotechnologiebedrijf Galapagos de stijgers met een winst van 6 procent. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield sloot de rij met een min van 3 procent. Bij de kleinere bedrijven klom Lucas Bols 1,5 procent. De dranken- en likeurmaker had in maart, de laatste maand van zijn gebroken boekjaar, veel last van de horecasluitingen vanwege de pandemie. Het bedrijf liet verder weten in de eerste helft van het lopende boekjaar geen interim-dividend uit te keren.

In Londen steeg easyJet 6,5 procent. De Britse prijsvechter wil het personeelsbestand met maximaal 30 procent terugbrengen om de coronacrisis te doorstaan. Topman Johan Lundgren stelt de vloot te willen inkrimpen en verwacht dat de vraag naar tickets pas in 2023 weer op het niveau van voor de crisis ligt. Concurrent SAS zakte 10 procent in Stockholm na een fors kwartaalverlies van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij.

De euro was 1,1009 dollar waard, tegen 1,0979 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent goedkoper op 32,40 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent minder op 34,42 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Basic-Fit

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. Basic-Fit 17:35
    20,700
    -0,48% -0,100

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links