Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kredietstatus Wereldhave omlaag bij Moody's

Kredietstatus Wereldhave omlaag bij Moody's

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever geworden over winkelvastgoedbedrijf Wereldhave en geeft het fonds een junkstatus. De kredietrating voor het bedrijf is met twee stappen verlaagd van Baa3 naar Ba2 en de verwachting is op negatief gezet.

Moody's geeft als reden voor de bijstelling onder meer de coronacrisis aan. Winkeliers worden hard getroffen door de maatregelen om de verspreiding van het virus in toom te houden en dus voelen winkelverhuurders dat ook. Voor het coronavirus in Europa toesloeg had Wereldhave al last van teruglopende groei van de huuropbrengsten, het aantal bezoekers aan zijn winkelcentra en de omzet die daar gehaald wordt.

Moody's verwacht dat die trend zich versnelt door de crisis. Ondanks dat overheden steun hebben toegezegd aan winkeliers, zal Wereldhave naar verwachting ook concessies moeten doen die van langere betaaltermijnen tot aan het verlagen van de huur zullen reiken. Leegstaande panden zullen moeilijker te vullen zijn.

"Een grote onzekerheid rondom het winkelklimaat en verdere risico's voor operationele prestaties dragen bij aan de negatieve verwachting voor de rating", aldus Moody's.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Wereldhave

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 MFCons 26 mei 2020 09:02
  Dat WHA Junk zou worden liet Moody al duidelijk weten in het vorige bericht. Wat ik niet begrijp is de dubbele + negatieve outlook. Dat lijkt op shorts napraten in plaats van wat er werkelijk gebeurd. Wellicht heeft Moody al meer informatie hoe afwaarderingen zullen worden vorm gegeven door taxateurs?
 2. PJMB1 26 mei 2020 12:30
  quote:

  Sjaloom95 schreef op 26 mei 2020 08:57:

  Zitten er zeker een paar short bij Moody's. Paar dagen lichte groei in het aandeel en dan zo een "junkbericht" de wereld inslingeren om de koers weer te drukken
  En het lukt ze helaas ook weer!
  Alle winkelcentra van Wereldhave zijn weer open.
  Natuurlijk zullen er betalingsregeling getroffen moeten worden voor de zwaarst getroffen huurders, maar dat zit al aardig in de ca. 60% koersval verwerkt lijkt mij
 3. Wijn Koker. 26 mei 2020 17:29
  Wereldhave is helemaal klaar voor de toekomst, oude manier van winkelcentra gaat inderdaad niet meer. Gellukig heeft wereldhave een goede frisse formule die alle voorzieningen heeft. Je kan er nog net niet bowlen, in Engeland zijn er wel winkelcentra waar een avondje uit kan gaan, wie weet hier ook over een paar jaar.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Wereldhave

15,490 10:35
+0,200 +1,31%
Premium

Wereldhave plukt vruchten van strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links