Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Beter Bed wil terugbetaling aandeelhouderslening uitstellen'

'Beter Bed wil terugbetaling aandeelhouderslening uitstellen'

AMSTERDAM (AFN) - Matrassenspecialist Beter Bed gaat proberen om vanwege onzekerheid over de coronacrisis de terugbetaling van een belangrijke lening van vermogende aandeelhouders uit te stellen. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van uitspraken van Beter Bed-topman John Kruijssen.

"Onze liquiditeit is toereikend om af te lossen, maar je wilt dat geld binnenboord houden omdat je niet weet wat er gaat gebeuren", heeft Kruijssen gezegd tegen de krant. Hij verwacht dat de aandeelhouders "op de juiste manier" zullen reageren op zijn verzoek.

Vorig jaar gaven drie aandeelhouders Beter Bed nog een lening van 7 miljoen euro, tegen een rente van 30 procent. Dankzij dit krediet slaagde de onderneming overeind te blijven ondanks de problemen bij een Duitse dochter.

Volgens het FD is duidelijk dat bij een eventueel uitstel van terugbetaling stevig onderhandeld zal moeten worden over nieuwe voorwaarden. Een van de leninggevers, investeringsmaatschappij Teslin, laat bij monde van fondsmanager Jan-Jaap Bongers aan de krant weten "natuurlijk begrip" te hebben voor het verzoek, maar "liever te zien dat wordt afgelost". De vervaldatum ligt vooralsnog in juli, aldus de krant.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Beter Bed

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 mei 2020 17:30
    Een geBED zonder end lijkt het wel. De leiding van Beter Bed doet weer een greep in de trukendoos om het bedrijf overeind te houden, lijkt het. Nu nog even bij de banken langs om uitstel te vragen. En daarna een belletje naar de eigenaar van de verkochte distributiecentra om uitstel te vragen van de leaseverplichtingen. Is dit de manier om een bedrijf te leiden? Volgens de RvC van Beter Bed wel, want die belonen de CEO nog eens extra met € 351.000 omdat hij een faillissement heeft voorkomen. Dit schijnt niet tot het normale takenpakket van een CEO te horen.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Beter Bed Holding 8,400 11 jun
+1,530
+22,27%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links