Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM bouwt nieuw stadiondak voor AZ

ALKMAAR (AFN) - Voetbalclub AZ heeft BAM Bouw en Techniek de opdracht verleend voor de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion. Het bouwconcern is inmiddels gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Hoeveel geld er met de klus is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.

Een deel van het dak stortte op 10 augustus vorig jaar in tijdens een zware storm. Gelukkig was er geen wedstrijd bezig, want dan waren er veel slachtoffers gevallen. AZ sloopte vlak na het incident het hele dak. De club speelde daardoor maanden alle thuiswedstrijden in het stadion van ADO Den Haag.

Het nieuwe dak wordt aan alle zijden vier meter langer richting het veld, waardoor het stadion de supporters meer comfort zal bieden bij regenachtig weer. De huidige lichtmasten maken plaats voor duurzame LED-verlichting in de dakrand.

BAM

BAM voert de werkzaamheden uit in samenwerking met ASK Romein, gespecialiseerd in staalbouw. De werkzaamheden zullen ook plaatsvinden tijdens de eerste helft van het nieuwe seizoen. Door tijdelijke voorzieningen kunnen er dan wel wedstrijden gespeeld worden in het stadion.

BAM heeft ruime nationale en internationale ervaring in stadionbouw. In Nederland was BAM betrokken bij de Johan Cruijff ArenA, het PSV-stadion, Euroborg, Gelredome en De Kuip. In Duitsland bouwde BAM onder meer nieuwe stadions in Berlijn, Mainz, Karlsruhe, Dresden en Stuttgart. Verder realiseerde de onderneming in Johannesburg Soccer City, waar de finale van het WK voetbal 2010 werd gespeeld.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Kees1 24 mei 2020 17:34
    BAM is naar mijn mening een echt ingenieursbedrijf. Hard werken, mooie en ingewikkelde dingen maken. Maar, niets verdienen. De bouwers nemen grote en ingewikkelde projecten tegen veel te lage marges aan. Ze laten zich daarbij veel te veel risico's in de maag splitsen. Ze zouden veel vaker moeten zeggen dat ze bij een inschrijving niet meedoen. Zoals dat de laatste tijd gaat, moet je ver van deze bedrijven wegblijven.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

BAM Groep Koninklijke 2,538 17:35
+0,034
+1,36%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare