Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wat vragen rond positief onderzoek Galapagos'

'Wat vragen rond positief onderzoek Galapagos'

AMSTERDAM (AFN) - Hoewel er nog wat vragen overblijven naar aanleiding van onderzoeksresultaten die Galapagos deze week naar buiten bracht, zijn ze over het algemeen positief. De resultaten zijn goed genoeg voor een goedkeuring door toezichthouders, verwachten analisten van KBC. Zij verhogen het koersdoel van de biotechnoloog met 3 euro naar 192 euro. Het advies houden ze op hold.

Filgotinib kan rekenen op de nodige concurrentie van onder meer middelen van Pfizer en AbbVie bij goedkeuring. Dat eerste middel is al op de markt, het AbbVie-medicijn wordt volgend jaar verwacht. Desondanks kan Galapagos dankzij gunstige timing mogelijk een flink marktaandeel veroveren voordat de competitie verder verhevigt.

Het aandeel Galapagos stond vrijdag rond 10.35 uur 0,9 procent lager op 183,65 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
 1. elje 22 mei 2020 11:47
  Het lijkt mij dat het met de vragen wel meevalt. De koersreactie van enkele dagen terug kwam direct na het bericht van Galapagos dat haar onderzoek (in fase 2) naar de toepassing van haar belangrijkste medicijn filgotinib bij patienten met de darmziekte colitus ulcerosa (c.u.) bij een dosis van 200mg binnen enkele weken positieve resultaten opleverde; bij de toepassing van 100mg duurde een positieve reactie wel een jaar.

  Een analyse:
  1. het ging in dit onderzoek niet om toepassing van het middel voor reumatische aandoeningen; dit onderzoek bevindt zich in de laatste fase 3 en betreft ook de primaire toepassing waarvoor Galapagos het middel ontwikkelde; voorts is -als ik goed geinformeerd ben- de potentiele markt hier het grootst; m.b,.t., deze toepassing is ook Abbvie bezig met een concurrent middel hetgeen al zeer geruime tijd bekend is en geen of nauwelijks invloed zal hebben gehad op de koersreactie van enkele dagen terug
  2. de recente onderzoeksresultaten (in verband met c.u.) zijn zowel positief (bij toepassing van 200mg) als twijfelachtig (bij 100mg); geen probleem zou men zeggen en dat lijkt ook zo; maar wel lijken twee opmerkingen van belang: a. de toepassing van 200mg zou tot hogere kosten voor en ook tot grotere bijwerkingen bij de patient kunnen leiden en b. (gegeven voorgaande) een slechtere concurentiepositie t.o.v. middelen van andere farmaceuten; zeker is dit echter niet en het is gegeven de positieve resultaten bij 200mg nog maar de vraag of een en ander tot een heel veel kleinere omzet voor Galapagos zou kunnen leiden dan eerder geprojecteerd
  Elje

  PS: nadere informatie op: finance.yahoo.com ingeven: galapagos
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Galapagos

53,080 20 mei
-0,260 -0,49%
Premium

Nieuwe topman Galapagos houdt kaarten tegen de borst

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links