Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Studie Galapagos over gehele linie positief'

'Studie Galapagos over gehele linie positief'

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwste onderzoekresultaten van biotechnoloog Galapagos zijn over de gehele linie positief. Dat constateert een analist van Jefferies. Het aandeel Galapagos ging donderdagochtend evenwel zwaar onderuit, omdat niet bij alle doseringen sprake was van goede resultaten.

Het gaat om een onderzoek naar het gebruik van medicijn in ontwikkeling filgotinib voor de behandeling van chronische darmontsteking. Bij de dosering met 200 milligram was er na tien weken al statistisch significante verbetering zichtbaar. Wel vindt de marktvorser van Jefferies het "enigszins teleurstellend" dat het het middel met een dosering van 100 milligram in datzelfde tijdsbestek nog niet significant leek aan te slaan.

Bij RBC wijst een analist erop dat filgotinib sowieso de potentie heeft om een plaats te verwerven in een aanzienlijke markt. Galapagos werkt samen met partner Gilead aan de wereldwijde ontwikkeling en commercialisering van filgotinib als behandeling van ontstekingsziekten. Er wordt onderzoek gedaan naar de werking bij verschillende indicaties.

Jefferies raadt beleggers aan om het aandeel Galapagos te kopen. Bij RBC staat het advies op 'sector perform'. Galapagos noteerde donderdag tegen 11.00 uur 7,3 procent lager op 186,70 euro. Daarmee was het bedrijf met afstand de sterkste daler in de Amsterdamse AEX-index.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Galapagos

42,820 29 sep
-1,170 -2,66%
Premium

Verhoging advies Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links