Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Verzekeraar ASR verwacht lagere jaarwinst door corona

Verzekeraar ASR verwacht lagere jaarwinst door corona

UTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR heeft in het eerste kwartaal een lagere winst behaald en verwacht dat dit hele jaar het resultaat zal worden geraakt door de coronacrisis. ASR houdt later op de dag zijn aandeelhoudersvergadering.

Het operationeel resultaat in de afgelopen periode bedroeg 184 miljoen euro, tegen 208 miljoen euro een jaar eerder. Daarbij had ASR te maken met 13 miljoen euro aan claims vanwege de februaristorm en was er een negatieve impact van 18 miljoen euro vanwege corona door het versterken van reserves.

ASR stelt dat het nog te vroeg is om een realistische en betrouwbare schatting te maken van de totale impact van de crisis op het bedrijf dit jaar. De verzekeraar verwacht wel dat het bedrijfsresultaat ten opzichte van het recordjaar 2019 zal dalen richting het niveau van 2018.

Toelichting

Topman Jos Baeten van ASR schrijft in een toelichting dat het bedrijf klanten helpt om de crisis het hoofd te bieden, bijvoorbeeld mensen die om een tijdelijke pauze van de betaling van premies, hypotheek en huur hebben gevraagd. De uiteindelijke impact van de virusuitbraak zal volgens hem afhangen van de duur en ernst van de crisis en de impact op de wereldwijde economie en financiële markten.

Verder blijft het de bedoeling van ASR om de rest van het dividend over 2019 uit te betalen en het programma voor de inkoop van eigen aandelen in de tweede helft van dit jaar te hervatten. In april schortte ASR het dividend en de inkoop van aandelen op na een oproep aan verzekeraars en banken door De Nederlandsche Bank (DNB).

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASR Nederland

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Rowi62 20 mei 2020 09:41
    Autoschade in Nederland is circa 175 M EUR per maand lager schat ik. (7 miljoen autos X 50 EUR p.mnd X 1/2 stilstand) . Op de IC kosten na zijn de medische kosten fors lager omdat niemand in de buurt van een ziekenhuis wilde komen. Oversterfte in de pensioenen helpt een beetje. Kortom voor schade verzekeraars zonder banken tak kan het nog wel meevallen.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASR Nederland 38,540 10:14
+0,230
+0,60%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare