Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Consumentenvertrouwen dieper in het dal

Consumentenvertrouwen dieper in het dal

DEN HAAG (AFN) - Het vertrouwen van consumenten is in mei verder gedaald, nadat het sentiment een maand eerder al in recordtempo was afgenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral het oordeel over de economische omstandigheden is verslechterd door de coronacrisis.

De graadmeter voor het consumentenvertrouwen van het CBS voor mei komt uit op min 31, tegen een min van 22 in april. Dat is nog niet het laagste niveau ooit. Dat werd in 2013 bereikt met een min van 41.

Het statistiekbureau peilt onder andere hoe huishoudens hun financiële situatie de komende twaalf maanden inschatten en of ze bereid zijn aankopen te doen. Over die onderwerpen waren consumenten deze maand onveranderd negatief. Net zoals in april vinden ze het bijvoorbeeld een erg ongunstige tijd voor grote aankopen.

Het consumentenvertrouwen kreeg in april al een grote klap, te midden van alle maatregelen tegen het nieuwe coronavirus zoals horecasluitingen. Nog nooit waren huishoudens zo negatief over de economische vooruitzichten als vorige maand, en het sentiment blijf op de bodem steken. Daar komt bij dat het oordeel over de afgelopen twaalf maanden negatiever is geworden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links