Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bijna 2,1 miljoen Britse uitkeringsaanvragen door crisis

LONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het aantal Britten dat een werkloosheidsuitkering heeft aangevraagd vanwege de coronacrisis is gestegen naar bijna 2,1 miljoen. In april werden meer dan 856.000 aanvragen ingediend, aldus het Britse nationale statistiekbureau.

Het gaat om de grootste stijging van het aantal aanvragen in één maand ooit gemeten. Het aantal mensen dat nu een uitkeringsaanvraag heeft ingediend is gestegen naar het hoogste niveau sinds 1996. In april zat Groot-Brittannië in lockdown, met veel gesloten bedrijven en dus omvangrijk banenverlies.

Volgens de onderzoekers konden wel 7,5 miljoen arbeidsplaatsen behouden blijven door steun van de overheid. Daarbij betaalt de overheid 80 procent van het loon van werknemers die met tijdelijk verlof zijn gestuurd, maar niet worden ontslagen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. kabalebo 19 mei 2020 11:25
    Het blijft 'n spel van 'de jongens en meisjes' die aan de knoppen zitten, ofwel de markten in beweging kunnen zetten, m.a.v. het de ene keer lokken van de shorters en de andere keer, zoals nu de afgelopen dagen, het lokken van de longers. De frequentie van het omdraaien van de doelgroep zal steeds sneller en heftiger plaatsvinden. Denk nu maar niet dat winstcijfers of vooruitzichten van enige invloed zijn, want als je kijkt naar het 2e kwartaal, de maanden april, mei en juni.....dan ben ik bang dat er weinig winst zal worden 'gedraaid'. Hee !, het draaimoment....
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links