Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Versoepeling lockdown stuwt Europese beurzen

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 9 bp5ah 18 mei 2020 12:32
  quote:

  Studentenrekening schreef op 18 mei 2020 12:14:


  Je kunt nu gerust investeren in aandelen. De Fed en de ECB hebben bewezen dat je bij het uitbreken van een enorme crisis hun nummer 1 prioriteit zult zijn. Het neerwaarts potentieel is er niet meer.

  Daar zou ik maar gauw LONG vol in aandelen gaan , dan ben je direct niet meer 'Studentenrekening' maar 'een Student met een (hele) dure rekening.
 2. tolick 18 mei 2020 12:39
  Wat een mooie stijging, welliswaar nergens op gebasserd, ja dat het niet erger gaat worden. Denk dat het al erger is dat we denken. alleen de vraag is wanneer het Luik open gaat en hoe hard het dan naar beneden gaat storten. Ben benieuwd of we straks de daling al gaan inzetten richting die 500 sub
 3. forum rang 4 Pieter Vandewalle 18 mei 2020 12:47
  quote:

  tolick schreef op 18 mei 2020 12:39:


  Wat een mooie stijging, welliswaar nergens op gebasserd, ja dat het niet erger gaat worden. Denk dat het al erger is dat we denken. alleen de vraag is wanneer het Luik open gaat en hoe hard het dan naar beneden gaat storten. Ben benieuwd of we straks de daling al gaan inzetten richting die 500 sub


  Ik hoop het voor u, maar zo lang er een oneindige bron van gratis geld de markten overspoelt, dan komen er geen (significante) dalingen meer.
 4. forum rang 6 FairValue 18 mei 2020 12:47
  quote:

  bp5ah schreef op 18 mei 2020 12:32:


  [...]
  Daar zou ik maar gauw LONG vol in aandelen gaan , dan ben je direct niet meer 'Studentenrekening' maar 'een Student met een (hele) dure rekening.  Haha inderdaad.

  En wat te denken van Powel die zegt dat 'betting against America' geen goed plan is. Dat is toch wel erg triest hoor. De beurs is niet zijn mandaat en heel erg zwak als je daar mee moet komen als CB voorman.

  Als de beurzen nu laag zouden staan dan kan ik met er nog wat bij voorstellen maar ze staan in de buurt bij ATH!

  Schaapjes stappen in en de wolven vreten ze op! Alleen wanneer slaan de wolven toe?
 5. forum rang 6 FairValue 18 mei 2020 12:58
  quote:

  Pieter Vandewalle schreef op 18 mei 2020 12:47:


  [...]

  Ik hoop het voor u, maar zo lang er een oneindige bron van gratis geld de markten overspoelt, dan komen er geen (significante) dalingen meer.


  Het is geen oneindige bron. De centrale bank zit aan de knoppen. Bij vorige crisissen ging de beurs ook nog stevig naar beneden nadat de centrale banken geld creëerden. Dit is dus geen zekerheid.

  Geld gecreeerd door de centrale bank wordt ingezet om leningen mee op te kopen, geen aandelen. Dit is hard nodig want veel leningen worden anders oninbaar vanwege betalingsproblemen.

  Geld van de centrale overheid gaat naar de consumenten om hun levensonderhoud mee te bekostigen. Aangezien ze geen werk meer hebben. Hiervan zal maar een klein deel de beurs bereiken. Misschien 1 tot 5 procent van de de totale marktkapitalisatie. Dit zal op termijn dan ook weinig positiefs met koersen doen.

  Ook wordt er gesnoeid in uitgaven, in de hele economie ex overheid. Dit gaat ten koste van bedrijfswinsten. De P/E ratio's gaan enorm omhoog. De correctie op de beurzen volgt vanzelf.
 6. TW82 18 mei 2020 14:18
  nou, nou, AEX al +3%. Niet te bevatten. Zowel Powell, alsmede zo'n beetje elke analist, alsmede blijkend uit de cijfers, zegt dat we te maken hebben of krijgen met de ergste recessie sinds WW2 of sinds de grote depressie zelfs. De negatieve cijfers breken records.

  Resultaat. AEX staat ongeveer 19% onder de top van dit jaar (en 15% in de min sinds begin dit jaar), een top die gemaakt werd na een 11 jaar lange bull rally. Ik weet het niet hoor, maar sommige lui kunnen blijven zeggen dat e.e.a. al allemaal is ingeprijsd, maar een zogenaamde ergste recessie in 80 jaar lijkt me niet realistisch ingeprijsd met -19%. Die -19% is enigszins vertekend, omdat dit op conto komt van herstel van vooral enkele tech fonsen, maar dan nog.

  Maar goed, logisch of niet, ik ben er lang niet meer zo zeker van dat die tweede correctie omlaag er nog komt. Ondertussen is proberen realistisch en nuchter te kijken naar de cijfers en de koersen een dure hobby. Ik zie aandelen met 20% stijgen in enkele dagen of met 60+% in enkele weken, dan mis je toch een aantal mooie koersstijgingen. Enfin, ik brand me vingers er maar niet aan, ook al zal je zien dat de beurzen uiteindelijk toch gewoon blijven stijgen. Een groot circus vind ik. Heeft niets meer met fundamenten en cijfers te maken.
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

AEX

800,24 14:13
+3,50 +0,44%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links