Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Fed-baas Powell waarschuwt voor blijvende schade aan economie

Reacties

27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 13 mei 2020 19:00
  quote:

  Knarf schreef op 13 mei 2020 17:20:


  De schulden van huishoudens zijn inmiddels hoger dan tijdens de kredietcrisis. Dat zijn hypotheken, creditcardschulden en autoleningen. Werkloosheid is nog nooit zo hoog geweest evenals het deficit en nationale schuld.
  Verdiensten van bedrijven krijgen een forse knauw, er wordt met geld gestrooid (extra kredietfaciliteiten) en de belastinginkomsten dalen. Toch hebben de beurzen en blijkbaar nog steeds vertrouwen in (of hoop).
  Overigens blijft de AEX nog redelijk beperkt in de daling dankzij Prosus en Adyen (k/w > 130, met een te kopiëren verdienmodel). Dat geeft een vertekend beeld.

  Wat ik me afvraag: wat gebeurt er als China zijn US obligaties en masse in de verkoop doet? Iemand een idee?


  Dan gaat de USA direct default op alle USA obligaties die China bezit en zullen verder al hun te goeden en eigendommen in de USA geconfisceerd worden. Je hebt dan grote kans dat het zal uitmonden in een echte oorlog. Het is hetzelfde soort scenario als in aanloop naar WW2. Japan toen ook helemaal klem gezet met embargos door het Westen.
 2. forum rang 8 drooglegging 13 mei 2020 19:06
  @Andy,Zeer goede campagne, er gaat positiviteit van uit, de oorlog is voorbij, nieuwe kleren kopen en morgen weer echt naar kantoor in het Suit Suply pak van 299 euro, tailormade.

  Er gaan Trump dollars komen inclusief handtekening en foto-print van The President.
  Coupures van $100 tot $10.000 gaan in circulatie komen, MAGA-dollars.
 3. [verwijderd] 13 mei 2020 19:09
  quote:

  Globalthreat schreef op 13 mei 2020 18:34:


  [...]

  In de volgende fase gaat de FED gewoon aandelen opkopen. Ze zijn al sinds dinsdag begonnen met het opkopen van ETF's met bedrijfsobligaties. Als de beurs nog een paar procent daalt dan beginnen ze ook ETFs op te kopen van de nasdaq en de dow. Daarnaast gaan ze er helikoptergeld tegenaan smijten - iedereen een X bedrag per maand erbij op de bankrekening.  Wat je zegt willen ze niet, maar ze zullen wel moeten om een totale meltdown van de wereld economie te voorkomen: QE Infiniti for banks, daily purchasing of stocks & bonds and weekly helicopter money for civilians.....and remember, never fight the FED.
 4. forum rang 6 Go Go Go ! 13 mei 2020 19:38
  quote:

  drooglegging schreef op 13 mei 2020 19:06:


  ...
  Er gaan Trump dollars komen inclusief handtekening en foto-print van The President.
  Coupures van $100 tot $10.000 gaan in circulatie komen, MAGA-dollars.


  Ben je lekker mee ... ga je met je te dikke Amerikaanse lijf je nieuwe muntjes spenderen bij het restaurant met de gouden bogen ... heb je plots oranje vingers.
 5. [verwijderd] 13 mei 2020 20:35
  quote:

  het zwaard schreef op 13 mei 2020 18:32:


  De VS maakten dramatische begrotingscijfers over de voorbije maand bekend. Volgens James Knightley van ING stevent het land hiermee af op een begrotingstekort van 20 procent, ruim het dubbele van dat van België.
  De VS worden net als Europa economisch heel hard getroffen door de coronacrisis. Een combinatie van extra uitgaven en minder fiscale ontvangsten, omdat minder gewerkt wordt en bedrijven stilleggen, duwen het Amerikaanse begrotingstekort dieper in het rood. Dat tekort was, voor er sprake van corona was, al aan het oplopen vanwege de door Trump toegekende belastingverlagingen waar onvoldoende financiering tegenover stond.
  738 miljard
  In april liep het Amerikaanse begrotingstekort op tot een recordbedrag van 737,85 miljard dollar. Dat is te wijten aan de uitgaven die door de extra steun aan bedrijven en gezinnen opliepen tot 979,7 miljard dollar. Om een idee te geven, vorig jaar gaven de VS per maand gemiddeld maar 384 miljard dollar uit. Daarenboven kelderden door de crisis de belastingontvangsten in april tegenover dezelfde maand in 2019 met 55 procent tot 241,9 miljard dollar. Het saldo tussen de uitgaven en inkomsten bedroeg in april dus 738 miljard dollar.
  Voor de begroting hanteert de Amerikaanse Federale Staat geen kalenderjaar, maar een boekjaar dat loopt van oktober tot september. Voor dit boekjaar zitten de VS al aan een tekort van 1.480 miljard dollar, tegenover 531 miljard dollar het jaar ervoor. Het Amerikaanse bbp bedroeg in 2019 21.200 miljard dollar. Het tekort van de maand april alleen al bedroeg dus 3,4 procent van het bbp.
  AB mooi overzicht
27 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links