Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Corona neemt hap uit waarde wagenpark van LeasePlan

AMSTERDAM (AFN) - LeasePlan heeft in het eerste kwartaal van 2020 een aanzienlijk lagere winst in de boeken gezet. Door de uitbraak van het nieuwe coronavirus moest het Nederlandse autoleasebedrijf 87 miljoen euro afschrijven op de waarde van zijn wagenpark en leasecontracten, waardoor het resultaat kelderde.

LeasePlan hield onder de streep krap 20 miljoen euro over, een daling van 85 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf wijst erop dat de pandemie de markt voor occasions min of meer op slot heeft gegooid, nu auto's amper nog worden verkocht. Door de verwachte daling voor de prijzen van auto's zijn leasecontracten ook minder waard geworden.

De onderliggende winst, waar eenmalige afschrijvingen niet in worden meegerekend, daalde met 23 procent tot 114,7 miljoen euro. Hier speelden verliezen op de verkoop van gebruikte auto's LeasPlan parten, naast extra investeringen in autoverkoopplatform CarNext. De omzet steeg het voorbije kwartaal nog wel met 5,6 procent tot 2,7 miljard euro.

LeasPlan merkte in de eerste drie maanden nog geen grote toename van wanbetalingen onder klanten met een leaseauto als gevolg van de crisis. Na de verslagperiode druppelden wel de eerste verzoeken om uitstel van betaling binnen, vooral van particulieren en kleine ondernemers.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Red_ 13 mei 2020 10:31
    quote:

    pavl schreef op 13 mei 2020 10:01:

    LeasePlan is toch van de opencalculatie? Dus de onderhouds- en restwaarde resultaten zijn voor de klant, waarom dan zo'n verlies?
    Na het leasecontract worden de auto's de tweedehands markt in gegooid. Daar is geen vraag meer naar. Want meer werklozen, is minder auto's nodig. ofwel afschrijven van waarde.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links