Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Productie Italiaanse industrie kelderde in maart

ROME (AFN) - De productie van de Italiaanse industrie is in maart nog harder gedaald dan werd verwacht. In de derde maand van het jaar werd bijna een derde minder geproduceerd dan een jaar eerder door de lockdown die in die maand van kracht werd vanwege het coronavirus, meldt het Italiaanse statistiekbureau Istat.

De productie van de industrie daalde, aangepast voor het aantal werkdagen, met 29,3 procent. Economen waren in doorsnee uitgegaan van een afname met 18,3 procent.

De Italiaanse economie is hard getroffen door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Fabrieken lagen grote delen van de afgelopen maanden stil en mochten pas deze maand weer open. Precieze gegevens over wat dat voor de economie betekend heeft, komen nu langzaam naar buiten. De Europese Commissie zei in zijn voorjaarsvoorspelling te rekenen op een economische neergang van 9,5 procent dit jaar voor het Zuid-Europese land, de zwaarste in de hele Europese Unie.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 11 mei 2020 11:18
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 11 mei 2020 11:17:

  De OESO gegevens wezen ook al voor corona dat Italie in een recessie zou komen/geraken dus niks nieuws .
  In 2021 komt er weer een groei gaven de gegevens en statistieken al eerders aan.
  Ik denk het niet. Ze hebben namelijk niet een geweldige Trump aan het roer om ze te redden. ;)
 2. Zwitserleven 11 mei 2020 11:59
  Het grootste probleem was dat Italie een lage groei had, die al afgezwakt was tot geen groei of reeds recessie. De huidige Crisis zal het niet beter maken.
  De rechtsonzekerheid en bureaucratie houden investeringen in Italie tegen. Zonder hervormingen komt zal de economie in Italie niet terugkomen op het punt waar het vooraf was.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links