Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

AB InBev verkoopt minder bier door coronacrisis

BRUSSEL (AFN) - AB InBev voelt ook duidelijk de negatieve effecten van het coronavirus. 's Werelds grootste brouwer verkocht in het eerste kwartaal van het jaar minder bier als gevolg van de crisis. Vooral de sluiting van de horeca in veel landen zette de resultaten blijvend onder druk. Doorgaans zijn kroegen, hotels en restaurants goed voor een derde van de omzet van de brouwer.

AB InBev zag de biervolumes in de periode met 9,3 procent dalen op jaarbasis. Dit kwam door de mindere prestaties in maart. Vooral de problemen in China, dat eerder gebukt ging onder strenge maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen, werden gevoeld. Als China buiten beschouwing wordt gelaten, daalden de volumes met 3,6 procent.

De mindere verkopen werden qua omzet deels tenietgedaan door hogere prijzen. De totale omzet daalde met bijna 6 procent tot 11 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat zakte met bijna 14 procent tot 3,9 miljard dollar.

Negatieve effecten

In China namen de opbrengsten in het kwartaal met 45 procent af, doordat Chinezen minder bier dronken. Het virus trof China tegen het einde van januari, net voor de start van het Chinese Nieuwjaar, wat doorgaans een van de belangrijkste verkoopmomenten is voor de brouwer. Onder de streep resteerde een verlies van 2,1 miljard dollar door bepaalde afschrijvingen en kosten die werden gemaakt vanwege de coronacrisis.

AB InBev verwacht dat de negatieve effecten van de crisis in het tweede kwartaal van het jaar nog groter zullen zijn. In april was sprake van een daling van de volumes met 32 procent. In China daalden de volumes in april met 17 procent.

AB InBev kreeg verder groen licht van Australische autoriteiten voor de verkoop van de Australische dochter Carlton & United Breweries aan Asahi Group. Met deze deal die in de zomer van 2019 werd aangekondigd is een bedrag van 11 miljard dollar gemoeid. De transactie zal naar verwachting op 1 juni worden afgerond.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AB InBev 100% zegt kopen 1 stemmen
Heineken

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Red_ 7 mei 2020 09:23
  quote:

  Leeser1959 schreef op 7 mei 2020 08:47:


  AB InBev heeft juist nog een zeer grote schuld (erfenis van de overname van SAB-Miller).


  Maar 100 miljard+ ofzo. peuleschil voor deze topper in deze gunstige marktomstandigheden.
  Zonnetje schijnt, mensen gaan weer volop het terras en de horeca in over paar weken!
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AB InBev 17:35
  49,995
  +0,01% +0,005
 2. Heineken 17:37
  91,200
  -0,35% -0,320

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links