Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Webwinkel Zalando voorspelt forse groei

BERLIJN (ANP) - Webwinkelbedrijf Zalando verwacht te midden van de coronacrisis stevig door te groeien. Nu veel fysieke winkels in Europa gesloten zijn als maatregel tegen het coronavirus, nemen steeds meer mensen hun toevlucht tot onlineshops. De Duitse onlinemodewinkel verwacht daarom dat de verkopen via zijn platforms dit jaar met wel 20 procent kunnen stijgen.

De omzet voor Zalando zelf zal iets minder hard stijgen, doordat vooral de verkopen door partnerbedrijven via de webwinkel stijgen. In het eerste kwartaal kochten klanten, waaronder veel Nederlanders, voor bijna 14 procent meer kleding van de internetwinkel. De omzet voor Zalando zelf steeg met 10,6 procent tot 1,5 miljard.

In maart had Zalando nog wel een dip in de vraag te verwerken. Dat leidde tot een fikse afschrijving op voorraden, waardoor het bedrijf een operationeel verlies van 98,6 miljoen euro leed. Zalando verwacht in heel 2020 wel winstgevend te zijn.

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 FairValue 6 mei 2020 22:48
  Thuiswerken, geen horeca, toerisme en evenementen zal toch zeker de kledingbrance en verzorgingspriducten branche geen goed doen. Loop al maanden afgewisseld in 2 pyjama's en een joggingbroek. Gebruik amper deo en aftershave. Alleen nog wat shampoo en tandpasta. Uni's en textiel krijgen ook forse klappen.
 2. forum rang 5 Knife Catcher 6 mei 2020 22:57
  quote:

  FairValue schreef op 6 mei 2020 22:48:

  Thuiswerken, geen horeca, toerisme en evenementen zal de toch zeker de kledingbrance en verzorgingspriducten branche geen goed doen. Loop al maanden afgewisseld in 2 pyjama's en een joggingbroek. Gebruik amper deo en aftershave. Alleen nog wat shampoo en tandpasta. Uni's en textiel krijgen ook forse klappen.
  Zeer openhartig, maar kijk je wel uit dat niet iedereen die bij je aanbelt straks drie stappen achteruit doet als je de voordeur opent?
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links