Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

VVD en CDA: verduurzaming geen voorwaarde voor steun KLM

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 @iPlof 6 mei 2020 13:28
  Ik begrijp nog steeds niet waarom de politiek hier partij in is, zowel de rechtse KLM subsidieverstrekkers als de linkse milieugekkies. Regels kun je toch wel maken, ook als je geen geld weggeeft.

  AF-KLM is een privaat bedrijf, beursgenoteerd. Gewoon hop die aandelen printmachine aan, 10 miljard aandelen a 1 euro en schuld aflossen en saneren. Op de lange termijn ook beter voor de aandeelhouder en de bedrijfsvoering.
  Omdat die 2 domme chauvinistische staten NL en FR toch aandeelhouder zijn moeten ze wel mee doen, heb je direct al 1/3 geplaatst.

  Norwegian air heeft dit vd week ook zo gedaan, in de US ook diverse airlines. Zelfs cruisemaatschappijen doen dit zo. Daar is de beurs voor bedoeld, geld ophalen.
 2. Bullwish 6 mei 2020 14:12
  Ik mis één heel belangrijk gegeven in de discussie, namelijk dat de KLM de laatste jaren al heel erg hard aan het verduurzamen is.

  De KLM faseert oude toestellen uit en verruilt die voor splinternieuwe supermoderne toestellen, die zuiniger en geluidsarmer zijn.

  Feiten die m.i. ook gewoon benoemd moeten worden.

  Dat soort eisen hoeven ze er dus niet aan te koppelen.
 3. forum rang 4 taurus86 6 mei 2020 16:58
  Wat doet KLM wat andere luchtvaartmaatschappijen niet kunnen? Landingsrechten is vrijwel hun enige bezit. Maar daar heeft de b.v. Nederland voor gezorgd. De Blauwe Trots is voor mij ons Blauwe Oog. Overbruggingskrediet tot 1-1-2021 en daarna is het aan de markt. Laat AF/KLM maar laten zien wat ze kunnen. Geen nieuwe RSV/OGEM affaire s.v.p.
 4. forum rang 6 jonas 6 mei 2020 20:59
  En nu VVD en CDA doordrukken! en dus D'66 eruit!

  Te gek voor woorden D'66 Jan Paternotte politicoloog zonder enig verstand van economie op de stoel van CEO KLM.

  Hoe werk je de economie naar de kloten!? Nou met die wereldvreemde D'66. en GroenLInks.

  Ik verbaas me echt over hoe dom die Gutmenschen kunnen zijn. Vaak komen ze uit rijke achtergrond en kennen ze niet eens het leven van mensen die zich half dood werkten om de kinderen verder te helpen.

  Groet, Jonas

 5. Tiesiex 7 mei 2020 00:58
  Goed van VVD en CDA dat ze nog wel logisch nadenken. Het heeft geen enkele zin om miljaren beschikbaar te maken om KLM met de handen op de rug gebonden de wereld in te sturen. Verduurzaming is nodig, maar is een apart traject die je afstemt met andere landen en maatschappijen. Anders kun je de miljarden beter gelijk in de plomp gooien, want resultaat zal zijn geen KLM meer, maar een Amerikaanse, Chinese, Arabische of Aziatische maatschappij die de vervuiling voor zijn rekening neemt en waar je niks over te zeggen hebt.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM 4,149 05 aug
+0,116
+2,88%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links