Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Daling bedrijfsresultaat bij Aperam'

AMSTERDAM (AFN) - Roestvrijstaalfabrikant Aperam heeft in het eerste kwartaal van dit jaar naar verwachting een lager bedrijfsresultaat behaald door de coronacrisis. De in Amsterdam genoteerde onderneming publiceert woensdag haar resultaten over de afgelopen periode.

Uit een consensus van analistenschattingen die Aperam op de eigen website heeft geplaatst, wordt voor het bedrijfsresultaat (ebitda) een bedrag voorzien van 69 miljoen euro. Dit resultaat wordt op de financiële markten gezien als de belangrijkste winstgraadmeter voor het bedrijf.

In het vierde kwartaal van 2019 werd door Aperam een resultaat van 102 miljoen euro in de boeken gezet. Dat was inclusief een bijzondere bate van 17 miljoen euro. Op aangepaste basis bedroeg het resultaat 85 miljoen euro. Aperam had in februari aangegeven voor het eerste kwartaal te rekenen op een vergelijkbaar aangepast resultaat.

Fabrieken gesloten

Vanwege de coronacrisis heeft Aperam een deel van zijn fabrieken gesloten en een aandeleninkoopprogramma uitgesteld. Ook is het bedrijf bezig kosten te verlagen. Daarnaast werd in april bekend dat Aperam Sudhakar Sivaji heeft benoemd tot financieel directeur. Hij volgt Sandeep Jalan op die in februari zijn vertrek aankondigde.

ING kwam vorige maand met een adviesverhoging voor Aperam. De bank stelt dat Aperam te maken heeft met uitdagende marktomstandigheden door de crisis, maar een sterke balans heeft met gedisciplineerd management en een bewezen staat van dienst bij kosten- en cashcontrole in uitdagende tijden. Volgens ING is Aperam verder uitstekend gepositioneerd om van het herstel te profiteren. Wel verlaagt de bank zijn verwachtingen voor het bedrijfsresultaat van Aperam voor dit jaar flink vanwege de crisis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Aperam 49,290 17:38
+1,350
+2,82%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links