Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Amsterdamse beurs dicht op Dag van de Arbeid

Amsterdamse beurs dicht op Dag van de Arbeid

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs blijft vrijdag gesloten vanwege de Dag van de Arbeid. Ook de meeste andere Europese beurzen houden om die reden de deuren dicht. Alleen in Londen worden beurshandelaren op hun werk verwacht. De FTSE 100 staat voor een duidelijk lagere opening, nadat ook de beurzen in Azië omlaag gingen.

In de Britse hoofdstad kijken beleggers onder meer naar Shell, dat een aantal afwaarderingen aan de broek kreeg. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers maakte het olie- en gasbedrijf bekend het kwartaaldividend te verlagen. Dat was voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog.

Ook Ryanair staat in de belangstelling. De luchtvaartmaatschappij liet weten in zowel het eerste als het tweede kwartaal verliezen te verwachten en tot 3000 personeelsleden te willen ontslaan vanwege de coronacrisis. Royal Bank of Scotland opende de boeken en zet zo'n 800 miljoen pond opzij voor slechte leningen.

Donderdag sloten de Europese beurzen met verliezen. De AEX-index eindigde uiteindelijk 2,7 procent lager op 512,92 punten. Voor de MidKap zat er nog wel een klein plusje in, van 0,4 procent tot 728,98 punten. De beurzen in Frankfurt, Parijs en Londen verloren tot 3,4 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 16 apr Nauwelijks stijgers in rode AEX
  2. 16 apr Onrust en rentevrees zetten hele AEX in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jopie1962 1 mei 2020 09:49
    Irritant dat de beurzen hier "een vrije dag" hebben, terwijl de rest van de wereld (eventueel) lekker kan dumpen. Staan wij maandag voor voldongen feiten.
    Inderdaad gaat Amerika straks lekker rood aan de gang, na gisteravond óók al rood aan de gang te zijn geweest. En 'wij' maar toekijken. Tel uit je verlies.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links