Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

McDonald's verliest omzet na restaurantsluitingen vanwege corona

CHICAGO (AFN) - Fastfoodketen McDonald's heeft in het afgelopen kwartaal minder omzet in de boeken gezet na grootschalige sluitingen van zijn restaurants vanwege de coronacrisis. Het Amerikaanse bedrijf waarschuwde al eerder deze maand voor dalende verkopen. Toen schrapte de fastfoodreus ook zijn financiële doelen voor dit jaar vanwege de onzekerheid rondom Covid-19.

De vergelijkbare winkelverkopen van McDonald's in de periode daalden met ruim 3 procent vergeleken met een jaar eerder. Dat betekent dat restaurants die een jaar geleden ook al open waren, minder verkochten. De grootste klap kwam in de tweede helft van maart, toen de restaurants van McDonald's moesten sluiten in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië en de Verenigde Staten.

Daarnaast is ook het consumentengedrag veranderd vanwege de oproepen van overheden dat burgers thuis moeten blijven, aldus McDonald's. In februari waren de resultaten van McDonald's naar eigen zeggen nog "sterk", ondanks dat in China zo'n kwart van de vestigingen dicht waren.

Momenteel zijn de restaurants van McDonald's nog steeds dicht in Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland, Rusland, Australië en Canada is afhaal en bezorging nog wel mogelijk. Amerikanen mogen ook nog niet genieten van burgers in de gele-rode restaurants van de keten. Wel kunnen ze hun bestelling thuis laten bezorgen of zelf ophalen met bijvoorbeeld een auto. In China zijn de meeste vestigingen nu wel open, als zijn de bezoekersaantallen veel lager dan normaal.

Lees over dit aandeel ook

  1. 05 feb McDonald's boekt meer omzet en winst
  2. 06 dec McDonald's presenteert nieuwe groeiplannen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
McDonald's Corp

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

McDonald's Corp

276,140 19:29
-0,740 -0,27%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links