Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Corbion vaart wel bij coronacrisis

AMSTERDAM (AFN) - Speciaalchemiebedrijf Corbion heeft in het eerste kwartaal flink hogere resultaten in de boeken gezet. Het bedrijf, dat producten levert aan de voedingsindustrie, zag door de coronacrisis de verkopen flink stijgen.

Daarbij profiteerde de onderneming van het wegvallen van de horeca en de daardoor toegenomen consumptie van verwerkt voedsel. Bovendien kochten de klanten van Corbion voorraden in zodat ze konden blijven produceren.

De omzet van Corbion ging met 12 procent omhoog tot 256,3 miljoen euro. Op autonome basis bedroeg de groei al 9,6 procent, gunstige wisselkoerseffecten deden de rest. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) viel ruim een kwart hoger uit op 44,4 miljoen euro. De ebitda-winstmarge steeg naar 17,3 procent van 15,2 procent een jaar eerder.

Corbion denkt niet dat de groei de komende kwartalen doorzet nu er meer onzekerheid is over de duur van de coronacrisis en de economische gevolgen. De onderneming houdt vast aan zijn prognose van een autonome omzetgroei van tussen de 4 en 7 procent voor zijn kernactiviteiten en een aangepaste ebitda-winstmarge van rond de 15 procent, gelijk aan vorig jaar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Corbion

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Corbion 47,880 17:35
+0,300
+0,63%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare