Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Air France-KLM in trek op groen Damrak

Air France-KLM in trek op groen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Air France-KLM was maandag in trek op het Damrak na berichten over overheidssteun aan de luchtvaartcombinatie. De Europese beurzen wonnen terrein. De extra steunmaatregelen van de Japanse centrale bank wakkerden de hoop aan op meer stimuleringsmaatregelen van de Amerikaanse Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB), die later deze week hun beleidsvergaderingen houden. Ook de versoepeling van de coronamaatregelen in veel Europese landen zorgde voor optimisme.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 1,8 procent hoger op 514,07 punten. Alle 25 hoofdfondsen stonden in het groen. De MidKap klom 1,9 procent tot 690,66 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 2,3 procent.

Air France-KLM (plus 5,9 procent) behoorde tot de kopgroep in de MidKap. Het kabinet is van plan 2 miljard tot 4 miljard euro uit te trekken om KLM door de coronacrisis te helpen. Frankrijk schiet Air France en moederbedrijf Air France-KLM te hulp, zodat de luchtvaartcombinatie in totaal op 9 tot 11 miljard euro kan rekenen van zijn twee belangrijkste aandeelhouders.

ING

In de AEX stond ING bovenaan met een winst van ruim 4 procent. Concurrent Deutsche Bank klom 7,7 procent in Frankfurt. De grootste Duitse bank boekte tegen de verwachting in winst in het eerste kwartaal. De bank komt later in de week met definitieve cijfers, maar bracht de voorlopige resultaten eerder naar buiten om onzekerheden in de markt de kop in te drukken.

Lufthansa steeg 6 procent. De Duitse luchtvaartreus streeft ernaar deze week een reddingspakket ter waarde van maximaal 10 miljard euro rond te hebben. Adidas zakte 2,5 procent. Het Duitse sportmerk verwacht in het tweede kwartaal een verlies te lijden doordat ruim twee derde van zijn winkels dicht zijn vanwege de virusuitbraak.

Bayer

Bayer won 3 procent. Het Duitse chemieconcern had afgelopen kwartaal de wind mee door de pandemie. Het concern gaat vanwege de coronacrisis krachtiger optreden tegen het groeiende aantal klachten in de Verenigde Staten in verband met de mogelijk kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup.

De euro was 1,0842 dollar waard, tegen 1,0800 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 13,9 procent minder op 14,59 dollar. Brentolie werd 5,9 procent goedkoper op 20,18 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. nestel 27 april 2020 09:51
  quote:

  Goldfish1080 schreef op 27 april 2020 09:33:


  Als Air France KLM aankomende dagen niet zal dalen geven zij de trend aan. Geld van de overheid is welkom en ieder bedrijf gaat geld van ze krijgen. De burger is alleen de klos want die betaald straks meer belasting.


  Ik hoorde in de aankondiging van de Staatssteun toch echt een aandelenuitgifte aankomen. Een duidelijke "wanneer onbekend", maar een duidelijke"hij komt er". Neem toch aan dat meerdere mensen deze boodschap hebben gehoord.
 2. Watchdog 27 april 2020 10:04
  Overheid toont gulheid. Banken en verzekeraars schieten omhoog. Voor hen ook hoop op staatssteun als het nodig wordt. Dan nog cijfers Deutsche Bank.

  Toch denk ik dat de afloop van de pandemie (mijn inziens te) rooskleurig is ingecalculeerd in de huidige prijzen van aandelen. Het virus is niet zomaar weg te krijgen. Kan nog jaren duren. De economische gevolgen zijn nog langere tijd te merken. Ook in NL zal het aantal werklozen nog flink toenemen vrees ik. Ook de 1,5 meter samenleving gaat de economie echt niet ten goede komen...
 3. forum rang 4 Goldfish1080 27 april 2020 10:34
  quote:

  Maarten2020 schreef op 27 april 2020 10:02:


  Als een vastgoedfonds en AF de grootste stijgers zijn weet je genoeg..


  URW is toch een heel ander verhaal dan AF KLM. URW is voor deze prijs prima. Ik denk zelfs dat zij er op dit moment minimaal beter voorstaan dan de rest van de AEX. Warenhuizen zullen weer open gaan, zei het met de 1.5m regel. Ja de omzet en winst zullen nog steeds tegenvallen maar dat is beter dan niets. Vliegtuigen blijven dit jaar grotendeels aan de grond, dat alleen al kost tientallen miljarden per maand.

  Aandelenuitgifte zal de koers decimeren. AF KLM is historisch nou niet bepaald nederlands trots. Accepteer dat dingen die ooit goed waren zullen vergaan en gij zult ook in deze crisis flink kunnen cashen.
7 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 728,48 11 jun
  +3,03
  +0,42%
 2. Air France-KLM 4,654 11 jun
  +0,049
  +1,06%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links