Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Barclays en SocGen verlagen koersdoelen Unilever

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het aandeel Unilever stond vrijdagmiddag onder druk. Daarmee leverde het concern voor de tweede dag op rij aan beurswaarde in na de kwartaalupdate die volgens kenners tegenviel. Reden voor analisten van Barclays en Société Générale om hun koersdoel voor het aandeel Unilever te verlagen.

Volgens SocGen zullen de verkopen van het concern ook in het tweede kwartaal van dit jaar te lijden hebben onder de coronacrisis. Het gaat dan met name om de verkopen van bijvoorbeeld ijs buiten de deur. Daarnaast hebben veel consumenten in maart fors ingeslagen uit angst voor de crisis, waarmee ze voorlopig ook op voorraden kunnen teren. De bank verlaagde zijn koersdoel met een euro tot 38 euro.

Barclays verwacht ook in het tweede kwartaal dat de verkopen onder druk komen te staan. Daarvoor gebruiken de analisten dezelfde argumentatie als SocGen. De ijsverkopen en de Foodservice, waar de meeste pijn zit, zijn volgens de kenners goed voor 10 procent van de verkopen van Unilever, benadrukken ze.

De zwakke prestatie van 'homecare' in het eerste kwartaal was grotendeels het gevolg van de lockdown in India. Barclays denkt dat de vraag naar deze producten sterk blijft, ook als de coronapandemie voorbij is. Het koersdoel voor Unilever ging van 50 naar 48 euro.

Barclays hanteert een advies equalweight op Unilever. SocGen adviseert een verkoop van het aandeel. Unilever noteerde vrijdag rond 16.10 uur 1,4 procent lager op 45,25 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Société Générale
UNILEVER PLC

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 25,130
    -0,59% -0,150
  2. UNILEVER PLC 16:46
    47,350
    +5,32% +2,390

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links