Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fors minder winst voor American Express door coronacrisis

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Creditcardmaatschappij American Express heeft in het eerste kwartaal fors minder winst behaald vanwege de coronacrisis. Consumenten, getroffen door lockdowns en verslechterende economische vooruitzichten, hielden met name in maart hun hand op de knip. Daarnaast nam de onderneming een grote voorziening omdat door de crisis komende tijd veel krediet niet terugbetaald dreigt te worden.

American Express zette 367 miljoen dollar aan winst in de boeken. Dat is ruim vier keer minder dan het eindresultaat een jaar terug. De opbrengsten daalden licht tot 10 miljard dollar. American Express behaalt bijna een derde van zijn omzet uit de toerisme- en entertainmentbranche, die hard getroffen is door de pandemie. Zo heeft de creditcardmaatschappij afgelopen kwartaal tot 1 miljard dollar overgemaakt aan hotelketen Hilton, als een vooruitbetaling op toekomstige boekingen. Daarmee werd Hilton uit een lastige liquiditeitssituatie geholpen. Hilton is een van de belangrijkste samenwerkingspartners voor American Express.

De eerste gegevens over april wijzen erop dat de consumenten nog minder uitgeven dan in maart, aldus American Express. Het bedrijf heeft vanwege de onzekerheid zijn financiële doelen voor dit jaar geschrapt en waagt zich niet meer aan voorspellingen. Wel belooft de Amerikaanse onderneming aan haar personeel om dit jaar geen banenreducties door te voeren vanwege de coronacrisis.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ADYEN NV
American Express Company

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 FairValue 24 april 2020 14:25
  Weer een voorbeeld hoe de gevolgen van corona erin hakken bij bedrijven. Bijna alle bedrijven snijden in uitgaven. Consumenten ook. Dit heeft ongetwijfeld grote gevolgen voor omzet en winsten van bedrijven. Overheden kunnen het geldtekort onvoldoende compenseren. Aandelen zullen (op termijn) grote dalingen laten zien. De Amerikanen lijken nog in een droomwereld te leven. Wordt tijd dat ze daar met beide voetjes op de grond komen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. ADYEN NV 1.774,400 10:20
  -4,600
  -0,26%
 2. American Express Company 154,430 11 mei
  -4,250
  -2,68%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare