Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe wet in de maak tegen 'duopolie' KPN en Vodafone

DEN HAAG (AFN) - Het kabinet wil de greep van KPN en VodafoneZiggo op de telecommarkt "zo snel mogelijk" weer kunnen tegengaan. Daarom werkt het aan een nieuwe wet die de twee bedrijven moet dwingen om concurrenten toe te laten op hun vaste netwerken.

De wet moet de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de wapens in handen geven om een 'duopolie' van de twee belangrijkste telecombedrijven in Nederland te voorkomen. De ACM wilde de twee verplichten om rivalen de ruimte te geven, zodat er voor consumenten ook meer te kiezen zou zijn. Maar de toezichthouder staat machteloos sinds de rechter vorige maand geen grond vond voor de vrees dat KPN en VodafoneZiggo samen kleinere concurrenten het leven onmogelijk zouden maken.

"Deze uitspraak onderstreept dat het van belang is dat zo spoedig mogelijk aanvullende mogelijkheden worden gecreëerd voor de ACM om tot regulering te kunnen overgaan", schrijft verantwoordelijk staatssecretaris Mona Keijzer aan de Tweede Kamer. Ze vraagt de Kamer daarom om de wet "voortvarend" te behandelen, ook al beseft ze dat de coronacrisis dat misschien moeilijk maakt.

Lees over dit aandeel ook

  1. 04 apr Beursblik: KPN blijft favoriet van Barclays
  2. 31 jan KPN mist een vleugje ambitie

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Manofaction 24 april 2020 07:59
    Opnieuw en zoals altijd te laat. De afgelopen 20 jaar heeft de overheid en de rechterlijke macht actief meegewerkt aan het vernietigen van concurrentie in de telecommarkt.
    Nu dit is gelukt gaat men een wet maken om het tegen te gaan ?
    Mijn bedrijf werd compleet 'gestolen' door de twee giganten waarbij het feit dat KPN voor een deel in handen was van de overheid, hen alleen maar hielp. De rechters staan zijn niet onafhankelijk en werkten mee. De laatste 25 jaar heeft heel Europa veel teveel betaald voor zijn telecomdiensten. De telecombedrijven maakten afspraken en hielden tarieven kunstmatig hoog. De politiek deed niets en werd volledig in de tang gehouden door de lobby machine van deze bedrijven. Daarom is dit wetsvoorstel opnieuw een lachertje. Politici, ....(grotendeels) de meest waardeloze lui onder de mensheid, op deze planeet.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

KPN Koninklijke

3,363 16:48
-0,020 -0,59%
Premium

KPN mist een vleugje ambitie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links