Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Saudi's willen vele miljarden lenen om crisis op oliemarkt

Saudi's willen vele miljarden lenen om crisis op oliemarkt

RIYAD (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Saudi-Arabië kan dit jaar voor een bedrag van omgerekend 58 miljard dollar aan staatsobligaties gaan uitgeven om zijn overheidsfinanciën te versterken die hard worden geraakt door de scherp gedaalde olieprijzen. Dat zou de grootste schulduitgifte van Saudi-Arabië ooit zijn, sinds het land zijn debuut maakte op de internationale obligatiemarkten in 2016.

Door de fors lagere olieprijzen staan de inkomsten van Saudi-Arabië sterk onder druk. Daar komt nog de productieverlaging die onlangs werd afgesproken door oliekartel OPEC, Rusland en andere olieproducenten bovenop. Riyad heeft nu te maken met een flink oplopend begrotingstekort en is al bezig de uitgaven te verlagen. Er wordt door de overheid wel geld uitgetrokken om de impact van de coronacrisis op de Saudische economie te verzachten.

Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco zou werken aan de verkoop van een miljardenbelang in zijn pijpleidingtak om zo de kas te spekken. Het bedrijf zou daarvoor adviseurs hebben ingeschakeld.

Economen van de bank Standard Chartered denken dat de economie van Saudi-Arabië dit jaar met 4,5 procent kan krimpen door de lage olieprijs en productiebeperking. De Britse bank had eerder op groei gerekend. Ook andere economieën in de Golfregio zullen volgens Standard Chartered dit jaar krimpen zoals Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links