Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Coronacrisis trekt zware wissel op grote economieën Europa

Reacties

31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. Mofai 23 april 2020 12:45
  Bulls geilen gewoon al 11 jaar op centrale banken en als een pavlov reactie springt iedereen erop en wordt hebberig bij extra geld in de markt. Maar ze kunnen geen consumptie printen en dan gaat het domino effect van niet afbetaalde leningen vallen zoals in 2008. Dingen die echt gaan veranderen door deze lockdowns:
  - weinig mensen gaan in 2020 en 2021 op vakantie
  - meer mensen gaan op afstand werken en milieubewuster leven
  - mensen gaan meer sparen (minder uitgeven) zodat ze bij een nieuwe lockdown geld hebben
  - wellicht gaan we door deze crisis de belangrijke dingen in het leven meer waarderen en gaan luxury producenten dit keihard voelen
  - we gaan nog meer online kopen/betalen
  - er zullen banen verdwijnen die nu eigenlijk helemaal niet zo noodzakelijk blijken maar in hoogconjunctuur niet interesseren
  - bedrijven gaan zeker mensen ontslaan nadat de bailout voorwaarden zijn afgelopen, bijv september voor de airlines in US
  - meer wantrouwen naar buitenlanders, meer social distancing, in restaurants gaan we minder lang blijven en vermijden

  En Meer dan ik met mijn simpele hoofd kan bedenken. Sommige zijn tijdelijk maar het meeste niet. Er zullen nieuwe bedrijven als winnaars uitkomen maar niet voordat een hoop huidige bedrijven van het toneel verdwijnen. Tenzij de centrale banken zo geobsedeerd zijn dat ze maar blijven pompen en innovatie in de weg staan, kan ik mij niet voorstellen.
 2. Mofai 23 april 2020 12:51
  quote:

  Jopie1962 schreef op 23 april 2020 10:59:


  Dat de economieën zo zwaar lijden is mede ook een keuze. We kiezen ervoor om alles te sluiten om besmettingen tegen te gaan.

  Als we gewoon dóór zouden werken en de natuur op zijn beloop zouden laten, dan zouden er straks méér mensen immuun zijn, en die mensen zouden dan ook nog eens rijker zijn. ;-)


  Waarom doen we allemaal alsof we weten dat we immuun kunnen worden. Er is nog geen wetenschapper die dat bevestigd heeft.
  www.medscape.com/viewarticle/929083?s...
 3. forum rang 4 Red_ 23 april 2020 13:54
  quote:

  timmetje83 schreef op 23 april 2020 12:44:


  [...]

  Zeg dat maar tegen de mensen die op de IC werken. Of wil je gewoon iedereen laten sterven die positief is en die zichzelf niet kan redden


  Feit is dat we te weinig capaciteit hebben, maar een heel land platleggen vanwege 80 procent 75+ die nu hooguit jaartje korter leven in het ergste geval.

  We moeten af en toe echt wat minder emotioneel reageren en gezond verstand gebruiken. Als je mensen zou vragen of ze er 30% van hun inkomen voor willen inleveren dat we nu deze paar oudjes extra een tijdje behouden, dan wordt de keuze toch echt wat anders.
 4. forum rang 5 an12 23 april 2020 13:59
  quote:

  Mofai schreef op 23 april 2020 12:36:


  [...]

  Ik zit momenteel short ja, maar met een heel klein percentage van mij broker account, dus veel interesseert het mij niet op korte termijn. Er zijn heel veel technische factoren die laten zien dat we in bear markt zitten. We zullen nog een rally zien als de 1-2 triljoen in EU erbij komt en er zal nog wel een triljoen uit de VS aankomen. Welicht dat we de 530 halen. Maar een nieuwe bodem komt er zeker, als we gaan zien hoe al deze schuld de groei remt in een tijd dat er al zeker weten economische achteruitgang komt. Daar kunnen de centrale banken niet tegenop uitlenen. Nogmaals het kan best tot cijfers kwartaal 2 duren, maar we gaan nog een selloff zien. Tot die tijd lift ik ook mee op de korte bull rallies in een tijd van consolidatie.

  Welke technische factoren zijn dat dan?
  En ja, ooit gaan we wel eens een selloff zien. Maar meer dan 10% gaat er echt niet van af.
 5. forum rang 6 Knight V 23 april 2020 14:52
  We zullen zien......
  China deed er 4 maanden over om weer de deuren open te trekken. Verdamping op de Chinese beurs was ook niet significant in vergelijking met rest vd wereld.
  Wat doen wij verkeerd ?????

  Ik verwacht eind Medio Juni dat NL weer normaal functioneert.
  Als 1,3 miljard chinezen het kunnen dan moet het voor ons een eitje zijn of wij hebben totaal een verkeerde beleid gevoerd.

  We gaan het zien en vergelijken welke jongetje het beste vd klas is.


 6. mbrand85 23 april 2020 15:14
  quote:

  Knight V schreef op 23 april 2020 14:52:


  We zullen zien......
  China deed er 4 maanden over om weer de deuren open te trekken. Verdamping op de Chinese beurs was ook niet significant in vergelijking met rest vd wereld.
  Wat doen wij verkeerd ?????

  Ik verwacht eind Medio Juni dat NL weer normaal functioneert.
  Als 1,3 miljard chinezen het kunnen dan moet het voor ons een eitje zijn of wij hebben totaal een verkeerde beleid gevoerd.

  We gaan het zien en vergelijken welke jongetje het beste vd klas is.


  Als ik kijk naar de beurs van Hong Kong dan staat daar alles op gelijke niveaus als de DJI tov jaartop. Daarnaast prijst er helemaal niemand momenteel de volgende zaken in:

  - We blijken niet immuun
  - Vaccin duurt jaren
  - Virus muteert zich naar dodelijkere variant, of muteert waardoor vaccin weer jaren duurt
  - Economie komt pas over 1.5+ jaar weer terug op oude niveau
  - Medicijnen bieden geen soelaas
  - Consument verandert koopgedrag
  - Antibodies tests blijken niet nuttig (onbetrouwbaar, te langzaam)
  - Opnieuw 1 of meerdere complete lockdowns

  Het enige wat nu ingeprijsd is, is dat we in 2020 een recessie van 1 - 1,5 kwartaal hebben. Er hoeft van bovenstaande maar 1 ding uit te komen wat betekend dat we nog verder zakken. Ga maar waar we eindigen als alles klopt. En ja, niemand weet het, ik net zo goed. Ik blijf alleen pessimistisch en laat me graag verrassen als ik ongelijk heb.
 7. WijHetVolk 23 april 2020 15:35
  quote:

  Felix66 schreef op 23 april 2020 10:41:  Nou laat mij dan maar een complotdenker zijn met Alu hoedje maar ik laat me niet beroven van mijn vrije geest en mijn spaargeld.

  Feest maar...dans maar... totdat de muziek plots stopt en alles totaal in elkaar stort.  Opmerking bedoeld om ideeën uit te wisselen.
  Ik neem aan dat je je spaargeld in cash, bank en/of aandelen hebt. Als alles fout gaat dan heb je hier dus ook niet veel meer aan. Heb je daar aan gedacht en wat zie je als oplossing?
 8. mbrand85 23 april 2020 16:00
  quote:

  WijHetVolk schreef op 23 april 2020 15:35:


  [...]

  Opmerking bedoeld om ideeën uit te wisselen.
  Ik neem aan dat je je spaargeld in cash, bank en/of aandelen hebt. Als alles fout gaat dan heb je hier dus ook niet veel meer aan. Heb je daar aan gedacht en wat zie je als oplossing?


  Goud. Nee geen bitcoin want valt duidelijk door de maand in deze crisis. Zelfde koersverloop als de indexen.
31 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare