Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Langzame weg naar herstel voor Sligro'

AMSTERDAM (AFN) - De handelsupdate van groothandelsbedrijf Sligro was grotendeels in lijn met de verwachtingen. Alles bij elkaar lijkt het erop dat de weg naar herstel voor het bedrijf langer duurt dan voorzien. Dat concluderen kenners van KBC Securities. Volgens ING was de update van Sligro "beter dan gevreesd".

KBC denkt nog altijd dat Sligro ondanks de crisis en de lockdownmaatregelen een positief bedrijfsresultaat kan boeken. Daarbij zijn de kenners vooral overtuigd van de prestaties op de lange termijn. Op de korte termijn ontbreekt het aan 'triggers' of zichtbaarheid dat de prestaties snel beter zullen worden.

ING wijst erop dat de omzet van Sligro op autonome basis met 14 procent is gedaald vergeleken met een jaar geleden. Gelet op de opmerkingen van Sligro bij de handelsupdate rekent ING erop dat de omzet in het tweede kwartaal met 200 miljoen tot 250 miljoen euro lager zal uitvallen als gevolg van de crisis.

KBC blijft bij zijn hold-advies. Het koersdoel werd verlaagd van 20 naar 16 euro. ING heeft een koopadvies op Sligro met een koersdoel van 31 euro. Het aandeel Sligro noteerde donderdag omstreeks 10.20 uur 0,3 procent hoger op 13,92 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Sligro Food Group 26,500 10 mei
+0,100
+0,38%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare