Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ondernemingsraad KLM 'verbijsterd' over bonus Franse topman

Reacties

35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. peter545 23 april 2020 00:34
  @ Pechorin, inzake Uw reactie: 'Dit is het moment om KLM uit de AF klauwen te halen. Geen krediet dus, maar gewoon KLM kopen.'

  Wij zijn het zelden, zeer zelden met elkaar eens, maar hiermee ben ik het totaal eens.
  NÚ is het 't beste moment daarvoor, want de koers is nu laag én een failliete boel kost maar 10%.
 2. forum rang 8 Lepre Chaun 23 april 2020 01:04
  quote:

  Traveler@repair schreef op 23 april 2020 00:21:

  waar is de echte zakenman, wellicht amerikaan of ras Hollander die zegt: "Ik ga het redden, mijn salaris en bonussen staan op nul zolang we geen winst halen boven de verliezen die we nu maken. " Daarna gaan we pas delen als de nieuw opgebouwde buffer groot genoeg is.
  President Trump vraagt geen salaris hij krijgt 1 dollar vergoeding omdat dat moet volgens de WeT.
 3. forum rang 4 Mijn Vriend 23 april 2020 06:23
  Ik snap een aantal reacties ff niet. Volgens mij moet de richting van de kritiek meer richting Rutte. De topman zat er ook tijdens de aandeleninkoop door de NL staat, en de AF bedrijfscultuur was er toen ook al. Maar Rutte moest vanwege een insider clique zonodig zich inkopen. Jullie moeten ff niet vergeten dat zijn partijgenoot Jorritsma het zo nodig vond om echte NUTS-voorzieningen te quasi privatiseren, de VVD....
 4. forum rang 4 Mijn Vriend 23 april 2020 06:57
  De OR van KLM moet niet zo hypocriet doen. Het verschil en de timing van de loonsverhoging van Elbers en de bonus van Smith is niet zo groot.

  @Moneyball: "Dan leef je als RvC echt in een andere wereld." Nog niet zo lang terug vloog er een KLM toestel begeleid met 4 F16 straaljagers laag over Noord Holland, en mensen dachten aan een hijack, maar het was slechts een intern KLM feestje..... Hadden zelfs niet de moeite genomen om het aan te kondigen, zou toch Jan met de Pet mogen meegenieten. www.parool.nl/amsterdam/vliegshow-zor... AF KLM is gewoon een intern feestje.
 5. [verwijderd] 23 april 2020 07:25
  quote:

  Traveler@repair schreef op 23 april 2020 00:21:

  waar is de echte zakenman, wellicht amerikaan of ras Hollander die zegt: "Ik ga het redden, mijn salaris en bonussen staan op nul zolang we geen winst halen boven de verliezen die we nu maken. " Daarna gaan we pas delen als de nieuw opgebouwde buffer groot genoeg is.
  AF en waarschijnlijk de Franse overheid accepteren nooit iets anders dan een Fransman aan het roer.. Ben Smith is al een uitzondering, maar omdat hij uit Franse deel van Canada kwam kon het net.
 6. LG$ 2020 23 april 2020 09:26
  quote:

  Sir Cryptalot schreef op 23 april 2020 00:17:

  Gelukkig heb ik geen aandelen in die hypocriete ballentent. Oh, wacht...
  Haha juist we zijn er allemaal toch weer ingetuind. Garantie van belasting betaler op leningen is ronduit belachelijk. Jaren bezig om piloten salarissen te normaliseren aan die van low budget vliegers. (Budget piloot verdient 70-100K- AF-KLM 200-300K, dit is dus ruim 3 x zoveel) Deze gouden regelingen voor piloten uit het tijdperk dat het een bijzonder beroep was is ook de basis waarom het met alle traditionele maatschappijen bergafwaarts gaat. Juist nu is tijd om schoonschip te maken!!! Als je het nu niet doet is het eeuwig zonde, en blijf je trekken aan een dood paard!
  Oftewel failliet laten gaan (100 is zeer mooie leeftijd)en doorstart met banken en overheid/overige groot-aanhouderd. Piloten moeten zaken tot max 150k dan kans op toekomstige gezonde bedrijfsvoering. Topmannen krijgen bonus als stakeholders tevreden zijn. Dit is een schande.
 7. [verwijderd] 23 april 2020 10:05
  Slechte timing van de slapende secretaresse om dit kunt op de agenda te laten staan. Denk niet dat er sprake is van een kwade opzet. Deze man werkt nu 24/7 om duizenden banen te redden samen met de overheid.

  Directies en ondernemers in Nederland zitten nu zwaar in de stress. Alle thuiszittende werknemers in Nederland zitten met 50% inzet thuis vakantie te vieren. Lekker sporten, zonnen en tijd met de kinderen doorbrengen. En maar zeuren over de 1,5 meter regel, de topmannen en het sociale leven wat ze missen.

  Mensen denken allemaal zo korte termijn.

 8. Eriks 23 april 2020 11:30
  Ze zijn wel goed voor hun personeel, dat dan weer wel. Of... had je met het geld van die bonus misschien ook anderen 'aan boord' kunnen houden die nu hun baan kwijt zijn? Wellicht dat die het iets harder nodig hebben. Maar goed, we zien het van de buitenkant, kan niet oordelen wat er achter de schermen speelt.
 9. forum rang 4 FlashHenk 23 april 2020 11:40
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 23 april 2020 01:04:

  [...]

  President Trump vraagt geen salaris hij krijgt 1 dollar vergoeding omdat dat moet volgens de WeT.
  Tientallen miljoenen worden er uitgegeven om secret service agenten te huisvesten in zijn hotels en golfkarretjes te huren als meneer weer eens gaat golfen, altijd op zijn eigen banen. Corruptie noemt men dat ook wel.
 10. rightright 23 april 2020 12:20
  Laat KLM maar mooi aandelen printen. Heeft takeaway ook gedaan. Natuurlijk staat KLM wel wat lager, maar dat is het probleem van aandeelhouders, niet belastingbetalers.

  Gewoon wachten tot het failliet gaat. En een klein gedeelte van de boedel opkopen en er een kleine overzichtelijke vloot van maken. Winst maken deden ze toch al nauwelijks en zullen ze de komende 10 jaar ook niet doen. Dan hebben we in ieder geval een nationale vliegmaatschappij en houden we kennis in huis. Maar vraag is hoeveel je daarvoor over hebt.

  Die man redt helemaal geen duizenden banen. De meesten kunnen gewoon de WW in. Dat is goedkoper dan ze overeind te houden. Daar komen ze anders over 2 maanden toch wel in.
 11. rightright 23 april 2020 13:34
  Las ik overigens niet dat veel piloten grotendeels staan ingeschreven in Spanje uit belasting oogpunt? Scheelt ons ook weer een hoop WW.

  "Uit navraag van Nieuwsuur blijkt dat ongeveer één op de tien KLM-piloten (350 van de 'ruim drieduizend' volgens KLM) in het buitenland woont. Dat kan heel gunstig uitpakken bij hun belastingaangifte.
  Bij meerdere belastingadviseurs valt te horen dat zij vliegers helpen met hun vestiging in het buitenland. Vooral Spanje is volgens hen populair, omdat piloten daar een vrijstelling van tienduizenden euro's kunnen krijgen op hun inkomstenbelasting."

  nos.nl/nieuwsuur/artikel/2330909-kame...

  Waarom zouden wij Spaanse werknemers gaan ondersteunen? Die 350 piloten zijn de komende jaren toch niet meer nodig, lekker in de WW in Spanje.
35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Air France-KLM

11,686 04 okt
+0,026 +0,22%
Premium

Waarom Air France-KLM een klassieke value trap is

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links