Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Farmaceut Roche tornt niet aan verwachtingen

BASEL (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse farmaceut Roche houdt zijn eerder uitgesproken verwachtingen voor dit jaar in stand. Topman Severin Schwan van de onderneming rept in een handelsbericht van uitdagende tijden als gevolg van het rondwarende nieuwe coronavirus, maar zei ook dit jaar nog altijd op een groei van de omzet en de winst te rekenen.

Op basis van de huidige stand van zaken rond Covid-19 rekent Roche dit jaar op een omzetgroei van 2 tot 6 procent, bij constante wisselkoersen. De winstgroei zal daarbij in lijn met de omzet groeien, zo is de verwachting. Het dividend zal dit jaar naar verwachting verder worden opgevoerd. In het eerste kwartaal voerde Roche de omzet met 2 procent op. Bij constante wisselkoersen was dit 7 procent.

Roche staat erom bekend vrij conservatief te zijn met zijn voorspellingen. Daardoor komt het vrijwel niet voor dat de Zwitsers hun verwachtingen in de loop van een boekjaar neerwaarts bij moeten stellen. Vorig jaar heeft het bedrijf zijn verwachtingen tot drie keer toe opwaarts bijgesteld.

De farmaceut zag in het eerste kwartaal van het jaar dat de vraag naar zijn medicijnen goeddeels in stand bleef. Daarbij valt het op dat de nieuwe medicijnen gretiger aftrek vinden dan de oudere middelen die de voorgaande jaren de resultaten van Roche juist goed deden.

Verder is er veel vraag naar de coronatests van de onderneming, waarvoor het de productiecapaciteit fors opvoerde. Ook werkt Roche aan een potentieel middel tegen Covid-19. In verschillende landen loopt een klinische fase III-studie om de veiligheid en werkzaamheid van Actemra / RoActemra bij een ernstige Covid-19-longontsteking te evalueren. Resultaten van die test worden aan het begin van de zomer verwacht.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ROCHE GS

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ROCHE GS

340,400 24 sep
-2,200 -0,64%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links