Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duits beleggersvertrouwen veert flink op na historische val

Duits beleggersvertrouwen veert flink op na historische val

MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in april flink opgeveerd, na de historische val een maand eerder door de coronacrisis. Dat meldde onderzoeksinstituut ZEW.

De ZEW-index, die het vertrouwen in de komende drie tot zes maanden weerspiegelt, kwam uit op een stand van plus 28,2 tegen min 49,5 een maand eerder. Het cijfer is veel beter dan verwacht, want economen rekenden in doorsnee op een stand van min 42. In maart liet de graadmeter nog de grootste daling zien sinds het begin van de metingen in 1991.

Volgens het ZEW zijn beursspecialisten veel pessimistischer geworden over de huidige economische omstandigheden, maar is er duidelijk meer optimisme over de toekomstverwachtingen. Beleggers denken dat de Duitse economie vanaf het derde kwartaal weer kan gaan herstellen van de zware klap van de coronacrisis, hoewel de economie pas in 2022 weer op het niveau van voor de virusuitbraak terug zal zijn.

Specialisten

"Specialisten op de financiële markt beginnen licht te zien aan het einde van een zeer lange tunnel", verklaarde ZEW-president Achim Wambach. De Duitse overheid heeft enorme steunpakketten aangekondigd om bedrijven te helpen de crisis door te komen.

ING-hoofdeconoom Carsten Brzeski stelt dat de cijfers te goed lijken om waar te zijn. Het gaat volgens hem om de grootste maandelijkse stijging van de ZEW-vertrouwensindex ooit. Het is echter nog te vroeg om te stellen dat de crisis over het dieptepunt heen is. Brzeski denkt dat het nog vele maanden zal duren met veel meer economische metingen voordat de volledige impact van de crisis en het tempo van herstel duidelijker zal worden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. Jopieklaploper 21 april 2020 11:35
    Prachtig, terwijl de oliesector in gaat storten en ervoor gaat zorgen dat de dollar als reserve currency verdwijnt en daarna alle ander valuta.

    Gelukkig is nu de bitcoin crypto linking van hersens aan de cloud gerealiseerd via patent 666 (microsoft) dus kunnen we nog dit jaar over op een digitale wereldvaluta.
  2. Jopieklaploper 21 april 2020 11:38
    quote:

    GJF1959 schreef op 21 april 2020 11:30:

    Alle hoop is gericht op de veelheid aan medicijnen die de duur en de ernst van de Coronavirus sterk reduceren waar inmiddels goede vorderingen mee gemaakt worden!
    klopt als de coronacrisis is opgelost is alles automatisch weer normaal en zal de wereldeconomie per direct met 90% omhoog vliegen.

  3. forum rang 8 Branco P 21 april 2020 13:17
    De economen komen er ook langzaam maar zeker achter dat Corona een tijdelijk effect heeft op de economie en geen blijvend effect.

    Normale mensen met een normaal gezond verstand wisten dit al, maar de economen, die juist specialist zijn op het gebied van de economie, komen daar nu ook achter. Niet vanwege hun gezonde verstand, maar vanwege de economische data.

    Je zult toch een econoom zijn, dan heb je het echt gemaakt in het leven! ;-)
  4. forum rang 4 Go Go Go ! 21 april 2020 13:56
    “Specialisten op de financiële markt beginnen licht te zien aan het einde van een zeer lange tunnel", verklaarde ZEW-president Achim Wambach.

    Ik zou zeggen ... ga maar naar het licht, Wambach.

    “ING-hoofdeconoom Carsten Brzeski stelt dat de cijfers te goed lijken om waar te zijn ...”

    De prognoses, verwachtingen, analyses van de lieden uit de bloedgroep van Brzeski waren dat in veel gevallen ook jarenlang. Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het vaak ook niet waar. Koop maar een doos met achteruitkijkspiegeltjes, Bzerski.

16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links