Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ford rekent op kwartaalverlies van 2 miljard door crisis

DEARBORN (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Ford zal in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van 2 miljard dollar in de boeken zetten. Met die waarschuwing kwam de onderneming, die recent nog waarschuwde voor een grote financiële klap, op de proppen. Het Amerikaanse concern kampt met stilliggende fabrieken en veel gesloten showrooms. Het bedrijf sloot eerder niet uit dat extra maatregelen moeten worden genomen om deze moeilijke tijd door te komen.

Eerder deze week sprak Ford de verwachting uit van een negatief bedrijfsresultaat van 600 miljoen dollar. Dit bedrag was volgens de automaker exclusief belastingafdrachten, zo werd nu bekend. Ford bleef bij zijn eerdere inschatting dat de omzet met circa 16 procent zal zijn gedaald vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, tot 34 miljard dollar.

De automaker weet nog niet wanneer zijn fabrieken in Noord-Amerika weer open zullen gaan. In China rollen bij partners van Ford al wel weer auto's van de band. Het concern komt op 28 april met zijn daadwerkelijke eerstekwartaalcijfers naar buiten.

Lees over dit aandeel ook

  1. 06 feb Ford overtreft verwachtingen
  2. 17 jan Aandelen autofabrikanten lager na prijsverlagingen Tesla

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ford Motor Company

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jopie1962 17 april 2020 19:56
    En als we nou gewoon weer zouden starten met werken, wat dan? Gewoon, als je ziek ben blijf je thuis, dat soort werk. Gezond verstand gebruiken, indien aanwezig

    Wereldwijd zitten honderden miljoenen gezonde mensen thuis, uit angst. En de volgende generatie betaalt dat? Jazeker, wij lenen de biljoenen wel bij.
  2. forum rang 8 Branco P 17 april 2020 21:04
    quote:

    Jopie1962 schreef op 17 april 2020 19:56:

    En als we nou gewoon weer zouden starten met werken, wat dan? Gewoon, als je ziek ben blijf je thuis, dat soort werk. Gezond verstand gebruiken, indien aanwezig

    Wereldwijd zitten honderden miljoenen gezonde mensen thuis, uit angst. En de volgende generatie betaalt dat? Jazeker, wij lenen de biljoenen wel bij.
    ja en onderschat niet wat angst, verveling en paniek met een mensenbrein doen (burn out/depressies/verbroken relaties/etc.)! De lange termijn schade die de lock down voor de volksgezondheid gaat betekenen zal vele malen groter zijn dan dat wat we er nu volksgezondheidstechnisch op korte termijn mee hopen te bereiken! En het zal met name de jongeren raken.

    De lock down is dus op alle vlakken verwoestend: economisch, sociaal én gezondheidstechnisch.
  3. mok 19 april 2020 10:47
    Normaal zullen noodlijdende autobouwers die de boot missen omvallen, maar nu worden ze door de overheid overeind gehouden. We gaan van kapitalisme naar een economie met staatsgeleide bedrijven (KLM is hier ook duidelijk voorbeeld, bonussen worden niet geaccepteerd) met de daarbij behorende langzame of stagnerende groei. Een continue stroom kapitaal die de overheden beschikbaar stelt zorgt voor welvaart, dus ik heb geen bezwaar. We hebben het goed, meer hoeft niet.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Ford Motor Company

12,230 15 apr
-0,380 -3,01%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links