Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Kristalmaker Royal Leerdam Crystal staakt activiteiten

DELFT (AFN) - Kristalmaker Royal Leerdam Crystal moet mede door de coronacrisis noodgedwongen zijn activiteiten staken. Eigenaar Royal Delft heeft besloten om de kristalfabriek in Leerdam te sluiten.

Onlangs had de onderneming, bekend van Delfts blauw-porselein, nog aangekondigd de coördinatie rond de productie van kristallen gebruiks- en siervoorwerpen van Leerdam naar Delft te verplaatsen. In het aangekochte bedrijfspand in Leerdam zou een winkel van Royal Leerdam Crystal worden gevestigd. Maar volgens Royal Delft-directeur Henk Schouten is het voorzetten van de mondgeblazen kristalproductie nu helemaal niet meer mogelijk.

"Gezien de zwakke financiële positie van Royal Leerdam Crystal en de sombere financiële vooruitzichten die nog eens versterkt worden door de uitbraak van het coronavirus, zien wij ons helaas genoodzaakt de activiteit in Leerdam te sluiten", zo luidt de officiële verklaring. Voor de circa tien personeelsleden op de locatie wordt ontslag aangevraagd. Wat de financiële impact is voor eigenaar Royal Delft, is niet naar buiten gebracht.

Royal Leerdam

Overigens moet Royal Leerdam Crystal niet worden verward met Royal Leerdam. Dat laatste bedrijf is tegenwoordig in Amerikaanse handen en houdt zich vooral bezig met de productie van wijnglazen.

De aankondiging van vrijdag betekent niet helemaal het einde van Royal Leerdam Crystal. Het bedrijf kan over een tot twee jaar mogelijk weer iets betekenen in de Leerdamse kristalblazerij. In overleg met de gemeente Vijfheerenlanden zal op termijn gesproken worden over verschillende opties. Hierover kan Schouten nu niet meer details geven.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Porceleyne Fles

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Porceleyne Fles Koninklijke 9,500 22 jul
0,000
0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links