Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street positief over aanzet tot heropenen economie

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn donderdag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers reageerden positief op plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om met nieuwe, flexibele richtlijnen te komen voor het heropenen van de Amerikaanse economie. Verder waren er nieuwe cijfers over de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten, die meevielen.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 23.537,68 punten. De brede S&P 500 won 0,6 procent tot 2799,55 punten en techgraadmeter Nasdaq ging 1,7 procent vooruit tot 8532,36 punten.

Het is de bedoeling van Trump om de Amerikaanse economie weer op gang te krijgen. Sinds de lockdown door het coronavirus zitten miljoenen Amerikanen zonder werk. In de Verenigde Staten hebben de afgelopen maand meer dan 20 miljoen mensen een werkloosheidsuitkering aangevraagd. Afgelopen week ging het om ruim 5,2 miljoen aanvragen, iets minder dan economen in doorsnee hadden verwacht.

BlackRock

Verder waren er diverse bedrijven die de boeken openden. Zo hield vermogensbeheerder BlackRock (plus 3,6 procent) zijn winst op peil, maar zag wel dat zijn klanten hun geld terugtrokken uit langetermijnbeleggingen. Morgan Stanley ging een fractie omlaag. De bank heeft in het eerste kwartaal onder druk van de coronapandemie bijna een derde minder winst behaald dan een jaar eerder.

Bandenproducent Goodyear verwacht verder fors lagere resultaten, en schrapte zijn kwartaaldividend. Daarop werd het aandeel 6,5 procent lager gezet. Oliebedrijf ConocoPhillips trok op zijn beurt de winstverwachting in en verloor 3,5 procent.

Abbott Laboratories

Medisch toeleverancier Abbott Laboratories zette daarentegen een hoger dan verwachte omzet en winst in de boeken, en kreeg er bijna 6 procent aan beurswaarde bij. Chipbedrijven als Intel, AMD en Nvidia wonnen verder tot bijna 5 procent na goede resultaten van de Taiwanese chipgigant TSMC. Die worden gezien als een goed teken voor de hele chipmarkt.

De euro was 1,0838 dollar waard, tegen 1,0842 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,4 procent minder op 19,59 dollar. Brentolie werd 1,6 procent duurder op 28,12 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 april 2020 23:00
    Ik heb net NBC live zitten kijken en inderdaad zijn de Amerikanen er behoorlijk van overtuigd dat de economie over enkele weken weer volledig open kan.

    Het ironische is dat ze nu al niet eens in staat zijn om zich aan de huidige maatregelen te houden.

    In de VS vindt men corona een serieuze griep dat snel onder controle zal zijn.
  2. forum rang 6 Eagle1959 16 april 2020 23:02
    De Tech gaat sky high, kan bijna niet hoger en dan. Dan draaien we weer naar de sectoren die nu de grootse klappen hebben gekregen o.a. de financials 60% daling!. ING nu gemiddeld op 4,86, vanaf 5,14 naar beneden steeds bijgekocht.. Volgende week vrijdag gewoon weer 5,10 of hoger... hoop ik. Dan Fugro en Shell...
  3. ChiaraDenzo1 16 april 2020 23:06
    NU.NL @ 16 april 2020 20:08

    Zeven grote staten in het oosten van de VS, waaronder New York, hebben de lockdownmaatregelen vanwege de coronacrisis verlengd tot 15 mei. Zij vinden dit de beste manier om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Zij wachten hiermee niet op de plannen van president Donald Trump, die de Amerikaanse economie naar verluidt over twee weken weer wil opstarten.

    Trump zou volgens ingewijden mikken op een herstart van de economie in de minst getroffen staten rond 1 mei. Hij zou hierover donderdagavond een persconferentie beleggen. De Amerikaanse economie is keihard getroffen door de coronacris; 22 miljoen Amerikanen zijn de afgelopen drie weken hun baan kwijtgeraakt.

    Gouverneur Andrew Cuomo van New York maakt als eerste de verlenging van zijn lockdown bekend, ook al toonden recente cijfers aan dat het aantal besmettingen in zijn staat zich stabiliseert.

    Hij maakte met zes andere staten aan de oostkust de afspraak om dezelfde lockdowntermijn aan te houden, om een verdere verspreiding van het virus in te dammen.

    Ook Los Angeles verlengt de lockdown met een maand
    Niet alleen in het oosten van het land hebben staten en steden duidelijk gemaakt geen gehoor te gaan geven aan de doorstartplannen van Trump. De stad Los Angeles maakte afgelopen week ook bekend zeker tot 15 mei de quarantaine van zijn bewoners aan te houden.

    Niet alleen gouverneurs hebben hun nadrukkelijke zorgen geuit over de plannen van Trump. Ook virologen en andere medisch experts vinden het onverantwoord om mensen rond 1 mei alweer massaal naar hun werk te laten gaan. Zij stellen allemaal dat er meer tests beschikbaar moeten zijn voordat over zulke versoepelingen kan worden nagedacht.

    Trump heeft al een aantal keer toegezegd dat er voldoende tests zouden zijn, maar de praktijk wijst anders uit. De VS betreurt inmiddels 31.000 dodelijke slachtoffers als gevolg van het virus, meer dan welk land ter wereld dan ook.
  4. [verwijderd] 16 april 2020 23:31
    Het is wat de gek er voor geeft en die zijn duidelijk in de meerderheid.

    De 2spalt op de beurs is ook enorm met updagen dezelfde fondsen steeds omhoog en omlaag de andere fondsen steeds omlaag.

    Per saldo 500 punten met de helft alsof de aex 300 staat en de andere helft alsif de index 630 staat.

    En het gaat elke dag maar door, sell de traditionele value stocks en koop tech en de uitgevers want die lijken ook heilig.

    ASML met zijn 15%+ weging tikt natuurlijk lekker door en de brommertjes en bonnetjes toko is inmiddels ook een luttele 14 miljard waard terwijl een ABN Amro bank niet eens de helft meer kost van dat.

    Ja je kan wel doem denken over ABN en heel enthousiast zijn over JET maar tegelijk is toch wel wat raar want je gaat er toch vanuit dat deze situatie eindig is?

    En dan nog heeft ook JET een waarschuwing gegeven en is het meerendeel van de stijging van omzet aangekocht.

    Als straks iedereen weer kan uit eten dan gaat men dat ook doen juist ipv thuis laten bezorgen....

    Dat half warme eten in van die vakjes bakken..... nee straks weer lekker uit eten.

    En die kw verhoudingen van Tech... lijkt eel een tech bubble tijdens een value aandelen crash tijdens een crisis..

    Ik snap het tech id wel, iedereen thuis alleen maar achter apparaten maar het is nog steeds het zelfde apparaat op het zelfde internet abbo.
  5. forum rang 8 Lepre Chaun 17 april 2020 00:12
    Iedereen wist dat Corona tot een seizoensgriep variant verworden gaat worden de andere varianten zijn dat ook .
    Soms mild en soms extremer.
    En de ijzersterke economie van de USA zal tot november een ongekende stijging en herstel komen.
    Dankzij de geweldige President Trump en zijn team.
  6. sun666 17 april 2020 00:21
    Heftig, hoop dat het veilig is en we straks echt een geneesmiddel tegen corona hebben. Mbt de beurs. De schade is er al. Hoeveel mensen zijn er ontslagen en hoeveel kunnen straks terug nu bedrijven omzet hebben verloren. Hoe lang gaat het duren voordat het weer terug is verdient. Niet zo snel als dat de beurs opveerde. Dat kan ik wel met zekerheid zeggen. Either way snel omhoog en 1,5 jaar lang doormodderen of terug naar beneden en gestaag naar boven met positieve cijfers. Geef mij maar optie 2.
36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links