Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Toezichthouder AFM waarschuwt voor oplichters in crisistijd

Toezichthouder AFM waarschuwt voor oplichters in crisistijd

AMSTERDAM (AFN) - Oplichters grijpen de coronacrisis aan om mensen te duperen. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De toezichthouder roept mensen op extra alert te zijn op schijnbaar aantrekkelijke beleggings- en leningsaanbiedingen, phishing en andere vormen van oplichting.

"We weten dat oplichters juist in onzekere tijden toeslaan", zegt AFM-bestuurder Jos Heuvelman. "Mensen zien hun inkomen wegvallen of rendementen verdampen. Dat maakt hen kwetsbaar voor financiële aanbiedingen die niet in hun belang zijn. Wij willen dan ook luid en duidelijk waarschuwen voor oplichting en roepen mensen op mogelijke misstanden vooral bij ons te melden."

De AFM ontvangt elke dag tientallen vragen en signalen over toezicht en mogelijke misstanden in de financiële sector. In de tweede helft van 2019 waren er ruim 10.000 vragen en bijna 2500 signalen. Naast waarschuwingen voor dubieuze beleggingspraktijken, kwamen er volgens de AFM veel vragen binnen over hypotheken en pensioenen. De AFM ontving ook verschillende signalen over kredietaanbieders die zonder vergunning opereren.

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 drooglegging 9 april 2020 12:22
    Creditcard bedrijven, pin afhandelaars, de gekste fin. instellingen, benzine inkoop organisaties, al dit soort shit komt voorbij met aanbiedingen om "deze crisis goed te doorstaan" ff wat extra cah voorhanden, een beetje voorschot dus, ..ik kan er om lachen, het lijkt wel charity, het helpen van de noodruftigge medemens.

    Kom op AFM noem eens wat namen? een beetje image building voor deze aanbieders.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare