Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Wall Street begint week met winstbeurt

Wall Street begint week met winstbeurt

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag de weg naar boven weer ingeslagen. Na een verliesdag op vrijdag werd de opgaande lijn van de drie dagen daarvoor weer opgepakt. Beleggers op Wall Street zijn weer wat positiever gestemd nu een steunpakket van de Amerikaanse overheid door het Congres is gekomen. President Donald Trump maakte zondag wel bekend dat de regels voor het behouden van "sociale afstand" tot elkaar tot 30 april van kracht blijven in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex sloot 3,2 procent hoger op 22.327,48 punten. De brede S&P 500 steeg 3,4 procent tot 2626,65 punten en technologiegraadmeter Nasdaq klom 3,6 procent tot 7774,15 punten.

Trump verwacht de piek in het aantal dagelijkse doden in de VS door het coronavirus over twee weken. Hij denkt dat het land rond 1 juni "op weg is naar herstel". Eerder hoopte hij dat tegen Pasen het ergste voorbij zou zijn. Trump zette vrijdag nog zijn handtekening onder de wet waarin het steunpakket van 2200 miljard dollar om de Amerikaanse economie te ondersteunen in de crisis is geregeld.

Klein en draagbaar

Medisch bedrijf Abbott Laboratories maakte een koerssprong van 6,4 procent. Abbott kwam met een test voor het coronavirus die binnen 5 minuten kan bepalen of iemand is besmet. De test is klein en draagbaar. Het bedrijf wil per 1 april dagelijks 50.000 stuks gaan leveren.

Branchegenoot Johnson & Johnson (J&J) kondigde aan in september met testen bij proefpersonen te beginnen met een experimenteel vaccin tegen het coronavirus. Dat zou dan begin 2021 beschikbaar moeten zijn voor zorgverleners, aldus de farmaceut. Het aandeel J&J won 8 procent.

Werknemers

Zakenbank Jefferies (min 2,4 procent) kwam met het nieuws dat financieel directeur Peg Broadbent op 56-jarige leeftijd is overleden aan gevolgen van het coronavirus.

Warenhuisconcern Macy's (min 2,9 procent) stuurt het merendeel van zijn 130.000 werknemers tijdelijk naar huis. Het bedrijf verloor veel omzet nu alleen de webwinkel nog open is en snijdt daarom in de kosten.

De euro was 1,1043 dollar waard, tegen 1,1029 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 6,2 procent goedkoper op 20,17 dollar. Brentolie kostte 9,3 procent minder op 22,61 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
 1. Alexander 31 maart 2020 03:00
  quote:

  peter545 schreef op 31 maart 2020 01:28:


  @FairValue, daaraan kun je zien hoe sterk de markt is. Dus de economie stort echt niet in elkaar, omdat werkelijk álle regeringsleiders de economie volop steunen.
  MIJN advies is dus: kopen bij 'n dip en hoúden die aandelen.


  De economie IS al in elkaar gestort, alle officiele economische instanties geven aan dat we met zekerheid een zware wereldwijde recessie krijgen. Veel bedrijven staat het water nu al tot de lippen, er zijn geen consumenten meer, er een record aantal ontslagen gevallen in USA, overheden zitten plots met grote schulden, consumentenvertrouwen is enorm gedaald, inkoopmanagersindex is dik onder de 50 wat krimp betekent. Dat zijn niet zomaar gedachten maar feiten. Dit is dus een non-discussie.
 2. forum rang 6 Japio_ 31 maart 2020 05:08
  quote:

  peter545 schreef op 31 maart 2020 01:28:


  @FairValue, daaraan kun je zien hoe sterk de markt is. Dus de economie stort echt niet in elkaar, omdat werkelijk álle regeringsleiders de economie volop steunen.
  MIJN advies is dus: kopen bij 'n dip en hoúden die aandelen.


  Een warme motor start nu eenmaal sneller dan een koude. Corona is zo besmettelijk als de pest en misschien heeft de VS het ergste over 3 maanden wel gehad. Een dode laat je achter je, een lege portemonnee laat je stilstaan.

  Corona is niet sterk genoeg om het systeem te laten imploderen, daar is een sluipmoordenaar voor nodig die harder, langduriger en/of heftiger toeslaat.
10 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NY-DJ-Industrial Avg 0,00 nov '18
0,00
0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links