Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street op stevige winst

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag halverwege de dag duidelijk in de plus. Beleggers op Wall Street zijn weer wat positiever gestemd nadat de Dow-Jonesindex vorige week de beste week sinds 1938 heeft beleefd. President Donald Trump maakte zondag wel bekend dat de regels voor het behouden van "sociale afstand" tot elkaar tot 30 april van kracht blijven in de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex noteerde rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) 2,2 procent hoger op 22.113 punten. De brede S&P 500 steeg 2,6 procent tot 2607 punten en technologiegraadmeter Nasdaq klom 3 procent tot 7730 punten.

Trump verwacht de piek in het aantal dagelijkse doden in de VS door het coronavirus over twee weken. Hij denkt dat het land rond 1 juni "op weg is naar herstel". Eerder hoopte hij dat tegen Pasen het ergste voorbij zou zijn. Trump zette vrijdag nog zijn handtekening onder de wet waarin het steunpakket van 2200 miljard dollar om de Amerikaanse economie te ondersteunen in de crisis is geregeld.

Koerssprong

Medisch bedrijf Abbott Laboratories maakte een koerssprong van 7,8 procent. Abbott kwam met een test voor het coronavirus die binnen 5 minuten kan bepalen of iemand is besmet. De test is klein en draagbaar. Het bedrijf wil per 1 april dagelijks 50.000 stuks gaan leveren.

Branchegenoot Johnson & Johnson (J&J) kondigde aan in september met testen bij proefpersonen te beginnen met een experimenteel vaccin tegen het coronavirus. Dat zou dan begin 2021 beschikbaar moeten zijn voor zorgverleners, aldus de farmaceut. Het aandeel J&J won 7,7 procent.

Macy's

Zakenbank Jefferies (min 0,2 procent) kwam met het nieuws dat financieel directeur Peg Broadbent op 56-jarige leeftijd is overleden aan gevolgen van het coronavirus.

Warenhuisconcern Macy's (plus 0,2 procent) stuurt het merendeel van zijn 130.000 werknemers tijdelijk naar huis. Het bedrijf verloor veel omzet nu alleen de webwinkel nog open is en snijdt daarom in de kosten.

De euro was 1,1017 dollar waard, tegen 1,1029 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 6,6 procent goedkoper op 20,09 dollar. Brentolie kostte 10,9 procent minder op 22,21 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Alexander 30 maart 2020 21:04
  Trump heeft nu echt bloed aan zijn handen, hij denkt enkel aan geld en de beurskoersen niet laten zakken omdat dat zijn verkiezingen zou kunnen schaden. De burgemeester New York smeekt inmiddels om hulp en Trump doet niets. Uiteindelijk houdt Trump straks een totaal ziek Amerika over en dan eens kijken naar de economie.

  www.hln.be/nieuws/buitenland/burgemee...

 2. forum rang 4 Pieter Vandewalle 30 maart 2020 21:55
  De beurzen zullen vanaf hier enkel nog stijgen. Alles wat er maar kan komen van slecht nieuws is gekomen en ingecalculeerd. Ja, er is een pandemie, ja er sterven veel mensen, ja de wereld moet grotendeels enkele weken in quarantaine, maar dat is allemaal geweten.

  Ondertussen is de rente bijna overal op nul gezet, zijn er massale QE programma's op gang getrokken en krijgt een deel van de mensen zelfs helikoptergeld. Bedrijven in moeilijkheden krijgen gratis geld ter beschikking of worden tijdelijk genationaliseerd;

  Nu wacht enkel nog goed nieuws: Misschien een vaccin, misschien het warmere weer dat het virus verzwakt, quarantainemaatregelen hebben effect, China herstart weer. Stimulus in de vorm van grote infrastructuurwerken. Mogelijkheden in overvloed.

  Voor de corona crisis was er al een TINA effect op de beurzen, dit zal nu nog veel sterker spelen, daar veel aandelen spotgoedkoop geworden zijn. Gratis geld voor de bedrijven en steunmaatregelen, goedkope grondstoffen, aankoop van uitgestelde aankopen door de consument, ...

 3. forum rang 4 Pieter Vandewalle 30 maart 2020 22:10
  quote:

  FairValue schreef op 30 maart 2020 21:59:

  Met je laatste zin verpest je je hele betoog.

  Er gaan zoveel bedrijven failliet. Dit is niet ingeprijsd. De VS staat nog steeds veel te hoog. Er komt een recessie dat is zeker. Daar passen deze koersen niet bij.
  Bedrijven zullen niet zo snel failliet gaan, er wordt in Duitsland al voorgesteld om faillissementen niet toe te staan voor de komende zes maanden. Ik vermoed dat veel landen dat uiteindelijk zullen invoeren. Overbruggingsleningen en bailouts om de boel recht te houden en dan alles geleidelijk opnieuw vrijgeven.

  Ook de steunmaatregelen zijn niet min in de meeste landen om de kleine bedrijfjes recht te houden. Alles komt goed, de kost betalen we later wel terug in de vorm van een beetje extra inflatie (waar de centrale banken enkele maanden terug nog om smeekten).
 4. forum rang 5 FairValue 30 maart 2020 22:15
  In Duitsland wellicht en in Nederland is het ook relatief goed geregeld Maar in de rest van de wereld wordt dat heel anders. Toch gaan daar en hier bedrijven failliet. Auto-industrie al 25% minder verkopen. En wat te denken van de maatschappelijk onrust! Een diepe recessie en dan slechts 20% in de min van de top. Wishfull thinking.
 5. forum rang 5 zalwel 30 maart 2020 22:21
  Als je logisch denkt kan het dus niet dat de aandelen stijgen. En dat is nu juist de gevaarlijkste rally. Niet te begrijpen en maar hoger. Geld is onbeperkt aanwezig en zal de markt blijven steunen. Geen alternatief. Niet steunen geeft een resultaat wat we niet willen hoe stom het ook klinkt. Helaas de beste oplossing. Een probleem iemand moet het uiteindelijk wel betalen.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links