Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Ook moeder Steps en Miss Etam voelt effecten coronacrisis

AMSTERDAM (AFN) - Winkelbedrijf FNG, bekend van modeketens Steps, Brantano, Miss Etam en nog een aantal meer, ontsnapt net als veel branchegenoten niet aan de malaise rondom het nieuwe coronavirus. Door al dan niet verplichte winkelsluitingen en een gedaald consumentenvertrouwen is volgens het bedrijf sprake van een "aanzienlijke" daling van de omzet.

In België zijn sinds 17 maart alle winkels verplicht gesloten. In Nederland houdt het bedrijf sinds 19 maart uit eigen beweging alle winkels dicht om voor de veiligheid van personeel en winkelend publiek. De webshops zijn wel open.

In Scandinavië is FNG met Ellos Group louter met een webshop actief. Het bedrijf merkt dat consumenten niet-noodzakelijke aankopen voorlopig lijken uit te stellen. Dat zorgt er ook online voor dat omzetten onder druk staan.

Schadebedrag

FNG heeft zijn leveranciers verteld dat het minder bestellingen zal doen. Daarnaast kampt het bedrijf ook met logistieke problemen, ook door de sluitingen van fabrieken in onder meer China en Turkije en de sluiting van grenzen wereldwijd.

FNG kan nog geen schadebedrag noemen als gevolg van de crisis. Maar als de coronaproblemen langer aanhouden zal de schade "aanzienlijk" zijn aldus het bedrijf. Het bedrijf verwacht de impact van deze crisis minstens de rest van het jaar te zullen voelen.

Het winkelbedrijf heeft al de nodige maatregelen genomen om de kosten omlaag te krijgen. Het bedrijf maakt onder meer gebruik van de tijdelijke werkloosheidsregelingen. Verder hoopt het bedrijf in overleg met partijen om tot een regeling te komen voor huur- en andere kosten.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. peter545 30 maart 2020 01:00
  E I N D E L I J K, men begint in opstand te komen tegen de lock down. Zie het t.v. - programma 'op 1' op in de nacht van 29.03.2020 op 30.03.2020 om 23.45 uur - 00.30 uur.
  Men is in ziekenhuizen niet meer gewend om keuzes te moeten maken (lees: wie krijgt wel of niet beademingsapparatuur) + gezondheidszorg moet wél betaalbaar zijn én blijven.
  Omdat ziekenhuizen geen keuze kunnen maken, is er nu een lock down. Maar ja, keuzes maken en doodgaan horen óók bij 't gewone leven. Om de oudere en gehandicapte corona-patiënt te redden, moeten zowel de ouderen en gehandicapten - net zoals álle Nederlanders - even 't leven in eenzaamheid doorbrengen. Dat is geen leven, maar levend doodgaan. Bovendien, om ouderen en gehandicapten te redden hoeft niet gehéle maatschappij onder te lijden.

  De jaarlijkse griep kost méér doden dan de huidige corona, maar ja, corona is vanwege de benodigde beademingsapparatuur meer ZICHTbaar dan de jaarlijkse griep.
  (PS: ikzelf ben 'n oudere gehandicapte met long- en hartproblemen.)
 2. peter545 30 maart 2020 01:30
  @Alex W, Uw opmerking zal ik maar afdoen met: U bent niet wijzer.

  Onze regering maakt inzake corona één fout: de regering laat zich alleen adviseren door artsen.
  Door één groep de alleenmacht te geven (in dit geval de artsen), maakt die groep zichzelf zó belangrijk, dat zij de economie kapot maken.

  Ik zou de regering één advies willen geven:
  regering, laat U adviseren door economen + artsen. Alleen zó kan de gezondheidszorg betaalbaar zijn en blijven.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links