Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN AMRO breidt coronasteun voor bedrijven uit

ABN AMRO breidt coronasteun voor bedrijven uit

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO breidt zijn steunmaatregelen uit voor bedrijven die in de problemen dreigen te komen door de coronacrisis. De bank wil ook zijn grotere klanten automatisch een financiële adempauze geven.

Vorige week kondigde ABN AMRO al aan om voor klanten met een lopend zakelijk krediet tot 2,5 miljoen euro de aflossing- en rentebetaling met zes maanden uit te stellen. "We hebben vorige week gezien dat dit goed werkt en rust en ruimte creëert voor bedrijven. We hebben daarom besloten om de grens van de regeling te verhogen naar 50 miljoen euro", zegt Daphne de Kluis, het hoofd van de zogeheten Commercial Banking-divisie bij het financiële concern.

De maatregelen van banken komen bovenop een groot steunpakket van de overheid. Bedrijven kunnen met behulp van overheidsgaranties bij hun bank extra geld lenen, onder andere via de zogeheten BMKB-regeling.

ABN AMRO merkt dat er bij klanten veel animo is voor de steun- en uitstelmaatregelen. Dat leidt tot veel vragen en aanvragen. Daardoor kan er sprake zijn van wachttijden, waarschuwt de bank. Er wordt bij het hele proces prioriteit gegeven aan ondernemers waarbij de financiële impact van de pandemie het grootst is.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Kopzorgen over erfpacht 30 maart 2020 13:05
    Merkwaardige adviezen van ECB (inclusief Klaas Knot en pensioenfederatie) om banken dividendbetalingen te latten stoppen. Je zult maar AOW'er zijn en mede van je dividend afhankelijk zijn. Hopelijk ook een eye-opener voor andere bedrijven.
    Voor leningen, die banken en verzekeringsmaatschappijen tijdens de vorige crisis voor hulp van de |Overheid moesten sluiten, werd notabene een rente in rekening gebracht van 14%!!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ABN AMRO BANK N.V.

14,040 17:35
+0,355 +2,59%
Premium

Er valt bar weinig af te dingen op de cijfers van ABN Amro

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links