Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Heijmans verwacht geen negatieve gevolgen door Zuidasdok

ROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans verwacht geen negatieve impact op de financiële resultaten nu de overheid heeft besloten de resterende werkzaamheden rond het Zuidasdok opnieuw aan te besteden. De samenwerking met Hochtief en Fluor kan naar verwachting in goed onderling overleg worden ontbonden.

De nieuwe aanpak voor het project waarbij de ringweg A10 bij de Amsterdamse Zuidas in een tunnel wordt aangelegd om meer ruimte te maken voor openbaar vervoer, gaat uit van het gunnen van meer, maar kleinere opdrachten. Heijmans denkt "zeker mee te dingen" naar een aantal van die deelprojecten.

Het ambitieuze project liep al vroeg vertraging op. De extra kosten voor het project, dat gezamenlijk wordt gefinancierd door het Rijk, de provincie Noord-Holland, Vervoerregio Amsterdam en de gemeente Amsterdam, bedragen 700 miljoen à 1 miljard euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heijmans

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. z0n0p 27 maart 2020 09:53
    Heijmans maar even niet meer aan het werk voor overheden. Brabantse aannemersmaffia. Ze mogen vast meedoen, maar krijgen natuurlijk geen werk. Als je je zin niet krijgt en je hebt je eigen kop in een contractstrop gestopt met het idee dat je er toch later wel meerwerk uittrekt, en dan het werk erbij neergooien is crimineel. Is niet de eerste keer dat ze dat flikken overigens. BAM en WV nemen ook hun verlies op de zeesluis in IJmuiden.
  2. Barteljaap 27 maart 2020 10:53
    Bij dit project kwam er na de aanbesteding gewoon te veel naar boven dat vooraf niet voorzien was en grotendeels ook niet voorzien kon worden. Ik ben benieuwd hoe dit contract in elkaar zat maar het zegt genoeg dat het project is geklapt en voor 0,7-1 miljard meer aanbesteed gaat worden. In de huidige contractvorm was dit voor de bouwer niet uit te voeren geweest en ik vraag me af of alle projectdocumentatie door de opdrachtgever wel in voldoende mate is geweest.

    Zegt ook genoeg dat aannemers dit soort grote projecten steeds minder uitvoeren omdat het risicoprofiel te groot is. Op advies van het consortium word dit project nu ook aanbesteed in deelprojecten.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Heijmans 12,760 18 jun
-0,100
-0,78%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links