Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

DPA verbetert winstgevendheid ondanks dalende omzet

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder DPA Group heeft de omzet en winst afgelopen jaar zien dalen. Dat komt doordat het bedrijf een onderdeel heeft verkocht en een aantal kleinschalige of slecht renderende activiteiten op eigen benen heeft gezet. Onderliggend wist het de winstgevendheid wel sterk te verbeteren.

DPA behaalde in 2019 een omzet van 151,7 miljoen euro, ruim 7 miljoen minder dan een jaar eerder. Het nettoresultaat daalde met ruim 4 procent naar 8,6 miljoen euro. Maar het bedrijfsresultaat (ebitda) ging juist met meer dan 40 procent omhoog naar 14,3 miljoen euro. De marge verbeterde van 6,4 naar 9,4 procent.

"In 2019 hebben we de vruchten geplukt van de stroomlijning van onze organisatie", zegt topman Arnold van Mameren. Er wordt volgens hem nu efficiënter gewerkt, waardoor klanten beter worden bediend en ook de kosten zijn gedaald.

Over de precieze impact van het nieuwe coronavirus op DPA kan Van Mameren nog geen uitspraken doen. "Het is duidelijk dat dit grote economische consequenties heeft. De precieze impact zal afhangen van de snelheid waarmee het coronavirus in binnen- en buitenland onder controle komt."

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DPA

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

DPA Group 1,700 17:35
0,000
0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links