Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Wall Street geeft recordwinst een passend vervolg

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de dag op winst. Daarmee kreeg de historische winst van een dag eerder op Wall Street een passend vervolg. Beleggers verwerkten het nieuws dat de Amerikaanse regering en de Senaat een akkoord hebben bereikt over het omvangrijke noodpakket tegen de coronacrisis.

De Dow-Jonesindex noteerde kort voor 18.30 uur (Nederlandse tijd) 5,4 procent hoger op 21.820 punten. Een dag eerder won de leidende index 11 procent, wat de grootste eendaagse stijging betekende sinds 1933. De brede S&P 500 klom 4 procent tot 2545 punten en technologiebeurs Nasdaq won 2,4 procent tot 7593 punten.

Het Witte Huis bereikte na lang onderhandelen eindelijk een akkoord met de Senaat over een steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar om de economie van de Verenigde Staten te helpen tijdens de coronapandemie. Het is de grootste noodsteun ooit. Er wordt nu gewacht op de details van de maatregelen.

Winnaars

Onder meer luchtvaartbedrijven, casino-uitbaters en cruisemaatschappijen stonden bij de winnaars. De coronacrisis heeft er bij die sectoren in het bijzonder hard ingehakt. American Airlines, Norwegian Cruise Lines, Carnival en MGM Resorts noteerden plussen tot 23,1 procent.

Facebook (plus 0,3 procent) stond bij de verliezers. De techreus kampt met lagere inkomsten uit advertenties nu de coronacrisis bedrijven voorzichtiger maakt met het doen van uitgaven. De daling van de reclame-inkomsten geldt vooral in gebieden die hard door de crisis worden geraakt.

Nike

Verder was er aandacht voor Nike (plus 14,5 procent) dat met beter dan verwachte kwartaalresultaten kwam, geholpen door de onlinebestedingen van klanten. Vanwege het oprukkende coronavirus kondigde de sportartikelenmaker eerder deze week aan dat het winkels in Noord-Amerika, West-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland voorlopig gesloten houdt. In China zijn winkels al wel weer open.

Boeing werd haast een derde meer waard. De vliegtuigbouwer hoopt naar verluidt dat de productie van de 737 MAX, zijn best verkochte toestel, uiterlijk in mei kan worden hervat. De productie ligt sinds januari stil.

De euro was 1,0866 dollar waard, tegen 1,0834 dollar bij het slot van de Europese bedrijven een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,5 procent meer op 24,60 dollar. Brentolie werd 1,1 procent duurder op 27,44 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Alexander 25 maart 2020 19:02
  Nog maar kort geleden hadden we wekenlang een government shutdown omdat er geen geld was in Amerika en nu even zomaar 2 biljoen dollar weggeven, forse werkeloosheid en een economie die stil valt en de Amerika praten enkel over 1 ding: hoe goed de beurs het doet op TV. Wat houden ze zichzelf enorm voor de gek, de grote klap gaat komen let maar op!
 2. forum rang 4 MartijnN1932 25 maart 2020 20:58
  Om nog maar even te zwijgen van de hypotheek crisis die er aan zit te komen in Amerika,

  3000 dollar max per persoon is echt niet voldoende om het verlies aan inkomen op te vangen.
  En vergeet niet, sleutel inleveren en je bent van je hypotheek af in Amerika, tenzij je natuurlijk een 2e hypotheek hebt, waarbij je simpelweg volledig aan de grond zit.

  Ik verwacht enorm dalende huizenprijzen daarmee vrees ik voor erger dan waar nu vanuit gegaan wordt..
 3. Alexander 25 maart 2020 22:07
  Het slechte nieuws lijkt nu tergend langzaam binnen te komen in de USA en dát waar snelheid juist van belang is om het probleem minder groot te maken. Amerikanen met op stip Trump vertonen struisvogelgedrag, pas als zij voor het feit staan kunnen ze niet anders en erkennen zij ineens een probleem dat vooral niet door de Amerikanen komt. Het is roeptoeteren met biljoenen dollars om snel iedereen tot rust te krijgen en hoofdaap Trump die zegt dat alles met Pasen weer open is.
  Maar wat is de status nu:
  1) Coronagevallen neemt enorm snel toe en WHO suggureert dat de VS weleens het nieuwe epicentrum kan worden van de wereld.
  2) Er is een heftige discussie ontstaan over de aanpak, economie open houden of niet: onrust dus
  3) Experts als artsen, gouverneurs en bestuurders waarschuwen Trump steeds feller over zijn voornemen om alles open te gooien: waanzin klinkt het
  4) De FED voorspelt een werkloosheid van 30%, dat is ff niet te weinig! 3 miljoen mensen vroegen in slechts 1 week tijd een uitkering aan, zoveel dat de computersystemen het niet aan konden.
  5) Sommige grote bedrijven dreigen o.a. om punt 4 nu al om te vallen, zij hebben directe hulp nodig
  6) Over een week ontstaat er waarschijnlijk al een tekort aan ziekenhuisbedden is de prognose.
  7) Geen duidelijke structuur in beleid, er zijn staten zoals Missisippi die 0 maatregelen nemen, daar gaan dus sowieso veel besmettingen komen.

  Al die mensen die hier roepen en voorspellen mét of zonder glazen bol: “het kan enkel omhoog!” Ik zie nergens goede argumenten daarvoor, ik geef ze wél waarom ik dat niet zie gebeuren....
 4. forum rang 4 Sander1234 26 maart 2020 06:58
  Zoals je weet loopt de beurs een half tot heel jaar voor op de gebeurtenissen. Dus kennelijk verwacht men dat de situatie over 6 maanden weer grotendeels normaal is. En zoals je weet staat er zeer veel geld aan de zijkant dat niet rendeert, dus besluit men toch in te stappen (ondanks onzekere uitkomst)
  Maar je hebt gelijk hoor. Het kan nog wel eens veel lager gaan bij meer slecht nieuws. Maar kennelijk vindt de markt dit de juiste waardering momenteel voor aandelen en ingrijpen overheid
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.