Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Democraten blokkeren steunpakket VS opnieuw

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Een omvangrijk stimuleringspakket om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te helpen, is opnieuw gesneuveld in de Amerikaanse Senaat. De Democraten blijven dwarsliggen omdat het plan volgens hen te weinig financiële hulp voor medisch personeel en ziekenhuizen omvat. De plannen, die de overheid zo'n 2000 miljard dollar kosten, zouden te veel gericht zijn op het helpen van bedrijven die getroffen zijn door de virusuitbraak.

Zondag op maandagnacht (Nederlandse tijd) lukte het de Amerikaanse regering al niet om het pakket door de Senaat te loodsen. In een nieuwe stemming, op maandagavond, kwamen opnieuw stemmen te kort voor het implementeren van het voorstel.

De Republikeinse senator John Thune reageerde boos. Hij beschuldigde de Democraten van het spelen van "politieke spelletjes", terwijl het land volgens hem "in brand staat". De Democraten gaven op hun beurt aan dicht bij een overeenkomst te zijn. Een iets aangepaste versie van de plannen zou inmiddels bijna klaar zijn. "'Haal diep adem. We gaan deze wet aannemen", zo stelde Democratische senator Dick Durbin.

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 23 maart 2020 20:41
  Er komt een deal, de beurs zal daarop volgend gaan stijgen, maar onderliggend doet het niet veel aan het probleem. Maar het alternatief, niks doen, is al helemaal geen optie. Nee, het wordt nog een hele opgaaf om al die centen op de juiste plekken te krijgen. Vwb die buybacks; benieuwd wat Trump gaat doen wanneer het wél als zodanig gebruikt wordt... Boetes?
 2. forum rang 8 Branco P 23 maart 2020 20:55
  In Europa verschijnt thans licht aan de horizon en in de VS gaat deze deal er komen omdat de komende dagen het aantal besmettingen nog flink zal stijgen.

  Democraten denken politiek gewin te kunnen behalen door wat te zeveren over meer geld naar de zorg, maar dat is symboolpolitiek en ik vraag me af of dit in hun voordeel werkt. Al 2x in het nieuws: Democraten blokkeren snelle financiële redding. Niet goed! Dus morgen zal het steunpakket worden aangenomen naar verwachting..
 3. forum rang 8 Kaviaar 23 maart 2020 21:01
  quote:

  Krentenmenten schreef op 23 maart 2020 20:51:

  Je moet wel lef hebben om voor de tweede keer ‘n plan te blokkeren, terwijl het bestaan van miljoenen mensen op het spel staat.....
  Trump zou eens meer sociaal moeten worden naar de zorg etc. in plaats van alleen maar aan economische groei te denken. Iets minder naar de bedrijven en wat meer naar de zorg en er is een deal.
  De Democraten eisen niets geks. De Republikeinen willen geen water bij de wijn doen.
 4. forum rang 8 Kaviaar 23 maart 2020 21:02
  quote:

  Knife Catcher schreef op 23 maart 2020 21:00:

  Rare houding hier. De republikeinen stellen voor om de bedrijven te helpen en de mensen te laten verrekken. De democraten krijgen de schuld omdat ze er een stokje voor steken.
  Exact verwoord hoe de vork in de steel zit.
  Republikeinen denken alleen aan $$.
 5. forum rang 8 Kaviaar 23 maart 2020 21:04
  quote:

  kenner66 schreef op 23 maart 2020 20:57:

  Obama care omzeep helpen en je ziet waar ze staan. Is een hopeloos ontwikkelings land geworden onder Trump.
  Die handels oorlog hakt er ook nog steeds in bij de gewone man en nu corona eroverheen ze weten er echt geen raad mee.
  Ze zijn in paniek de Republikeinse kliek. Net als de Fed.
 6. forum rang 4 taurus86 23 maart 2020 21:49
  Als de gemiddelde arme Amerikaan zijn levensstijl wat zou aanpassen, zou een beroep op de gezondheidszorg minder nodig zijn. Maar Obama durfde dat niet aan zijn achterban te vertellen.
  Nu ik dit hier zo typ, hoor ik al het gemor op de achtergrond, maar ik garandeer u dat een Amerikaanse gezondheidsstijl in Nederland niet zou worden gesteund.
  Keerzijde, als de gemiddelde Amerikanen een paar kilo gewicht zou verliezen, zie ik enkele bedrijven in het ravijn eindigen. Ook Coca Cola het bedrijf waar Buffett zo verliefd op is.
 7. z0n0p 23 maart 2020 22:00
  quote:

  Lepre Chaun schreef op 23 maart 2020 21:52:

  Die democraten moeten Trump toch werkelijk zo haten .
  Dat Ze zelf een hele economie slopen .
  Ongelooflijk.
  Mwa, wie de economie heeft gesloopt, kun je nog wel een boom over opzetten. Schuld sky rocket high, handelsoorlogjes her en der, begrotingstekort van ongekende omvang, met vrienden ruzie maken. Dus dat Trump wordt gehaat, lijkt me wel aannemelijk. Maar goed, jij vindt hem een GEWELDIGE vent. Mag hoor, maar hij plettert wel oorverdovend van zijn eigen gemaakte voetstuk. Vastgoed proleet, niets meer niets minder.
 8. Ouwe-zeur 23 maart 2020 22:08
  Om een economie te hebben, zal je eerst mensen moeten hebben die goederen en diensten nodig hebben, dat is de basis. Als er alleen maar geld uit getrokken wordt om de bedrijven te stimuleren, maar de basis wordt weer voor het gemak even vergeten, kan ik me heel goed voorstellen dat de Democraten dit steunpakket gaan blokkeren.
  Ik vind het heel erg dat wederom de mensen die het moeilijk hebben, waarschijnlijk weer de dupe gaan worden van het wanbeleid wat daar gevoerd wordt. America First is er in ieder geval niet voor de doorsnee Amerikaanse burger.
 9. [verwijderd] 23 maart 2020 22:50

  youtu.be/gMMZDJLXckU WOW

  Hij heeft zichzelf stevig op de borst geslagen en aan de haal gegaan met de vruchten van het Obama-beleid

  Dus ja, nu is het tijd dat hij zijn plaats leert kennen .....helaas is dit voor een narcist nagenoeg onmogelijk...

  Dat neemt weg dat hij niet op zijn nummer gezet mag worden ... de blaaskaak......

  Hopelijk wordt hem snel opgedragen om zijn belastingaangifte bekend te maken, dan zien we allemaal dat hij een grote leugen is ! En een Groot gevaar voor de gehele wereld

  Kijk anders de Trump-dynastie even ...... dan weet ook u wat voor vies vlees we in de kuip hebben.

  Over Moskovisch zeiden ze “maffia-maatje” ...... moet je jezelf maar eens echt verdiepen in Don-Trump, dan schrijf je niet meer van dit soort berichten :(
 10. Traveler@repair 24 maart 2020 00:16
  Er zijn om en nabij 360 miljoen amerikanen. Er sterven er jaarlijks 8 a 9 op de 1000, normaal gesproken. Dat is een 3 miljoen per jaar, of gemiddeld per dag ruim 8000. Als er dan van COV19 er even gemiddeld over een paar weken 2000 extra omvallen, kan het zijn dat in volgende maanden het zomaar beneden die 8000 gaat uitkomen, dat kan he. Maar, de amerikaan is nog erger vergiftigd door psych drugs, straatdrugs en niet te vergeten gewone artsen drugs ( big pharma ) en nog ongezonder voedsel dan wij hier...ook waar. Dus waar deze lock-down voor nodig is, geen idee of het moet een andere agenda dienen.
 11. forum rang 6 Littletycoon 24 maart 2020 01:09
  quote:

  z0n0p schreef op 23 maart 2020 22:00:

  [...]

  Mwa, wie de economie heeft gesloopt, kun je nog wel een boom over opzetten. Schuld sky rocket high, handelsoorlogjes her en der, begrotingstekort van ongekende omvang, met vrienden ruzie maken. Dus dat Trump wordt gehaat, lijkt me wel aannemelijk. Maar goed, jij vindt hem een GEWELDIGE vent. Mag hoor, maar hij plettert wel oorverdovend van zijn eigen gemaakte voetstuk. Vastgoed proleet, niets meer niets minder.
  Gewoon proleet, laat dat vastgoed maar weg
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links