Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Verstandige stappen door Shell'

'Verstandige stappen door Shell'

AMSTERDAM (AFN) - Shell neemt een verstandig besluit door in de kosten te snijden en minder te investeren vanwege de coronacrisis en de lage olieprijzen als gevolg van een prijzenoorlog. Dat zei ING in een reactie op het nieuws.

Shell wil de operationele kosten met 3 miljard tot 4 miljard dollar per jaar terugbrengen. Daarnaast is het bedrijf nu van plan dit jaar 20 miljard dollar te investeren in plaats van de eerder geplande 25 miljard dollar en wordt ook het werkkapitaal "aanzienlijk" verlaagd. Shell maakt zijn huidige aandeleninkoopprogramma nog af, maar volgende rondes gaan voorlopig niet door.

ING zegt dat de stappen niet verrassend zijn, gezien vergelijkbare maatregelen bij andere grote oliebedrijven. Het dividend is volgens de bank niet in gevaar. Het advies voor Shell staat op hold, met een koersdoel van 30 euro. Shell noteerde maandag omstreeks 10.30 uur een min van 3,6 procent op 11,43 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 6 effegenoeg 23 maart 2020 11:08
  quote:

  Wilbar schreef op 23 maart 2020 11:03:

  Als ING meent dat Shell een verstandig besluit heeft genomen dan mogen we toch aannemen dat ING nu met een verstandig advies en een verstandig koersdoel komt.
  Een ieder mag zeggen wat ie wil.
  Voorts lijkt het me niet verstandig om bankadviezen te hanteren bij beleggingsbesluiten.
 2. forum rang 9 Wilbar 23 maart 2020 11:16
  quote:

  effegenoeg schreef op 23 maart 2020 11:08:

  [...]

  Een ieder mag zeggen wat ie wil.
  Voorts lijkt het me niet verstandig om bankadviezen te hanteren bij beleggingsbesluiten.
  Bij mij geven de adviezen van analisten/banken nooit de doorslag voor een beleggingsbesluit. Ik lees ze wel om te kijken of de gebruikte argumentatie redelijk en zinnig is.
  En gelukkig vind ik ook dat iedereen mag zeggen wat hij/zij wil. Maar het zou wel prettig zijn als iedereen er dan ook even bij vermeldt dat het slechts een mening is een geen feit.
 3. barondehuile 23 maart 2020 11:21
  quote:

  Wilbar schreef op 23 maart 2020 11:03:

  Als ING meent dat Shell een verstandig besluit heeft genomen dan mogen we toch aannemen dat ING nu met een verstandig advies en een verstandig koersdoel komt.
  Wat is er mis met 30 euro per aandeel. Gezien de potentie van dit bedrijf onder herstelde normale omstandigheden is dit m.i. helemaal niet een verkeerd target voor een aandeel dat, na deze misère, snel in de richting van 2 Euro dividend per aandeel zal gaan. Dat RDS nu zo laag staat is omdat kortlopende beleggers snel (met verlies) verkopen. Ook put schrijvers die onvoldoende cash hebben worden geliquideerd. Geschreven puts sluiten is hetzelfde als aandelen verkopen. En verder rent iedereen achter iedereen aan. Als je wel cash hebt, zou je nu juist moeten inkopen en over een paar jaar bij 30 verkopen. Intussen ook nog een dividend meepikken.
 4. Cavemenneke 23 maart 2020 11:28
  Analisten hobbelen altijd overal achteraan, tja , niks makkelijk dan dat.
  RD is goed bezig, slim vooruitkijken, ik denk dat de koers komende tijd up gaat omdat dividend blijft, velen zullen dit langzaam beseffen, en dan kopen.
  Let op vandaag; ik zie een plusje op het eind van de dag van 1,46% ;0)
 5. forum rang 9 objectief 23 maart 2020 11:38
  quote:

  g.raaier schreef op 23 maart 2020 11:36:

  Met het aandeel op dit niveau lijktme juist het terugkopen van eigen aandelen veel zinvoller dan vasthouden aan het dividend. Profiteren van de ongekende discount.
  Ik denk het niet; dividend verlagen betekent dat het jarenlang vertrouwen in RDS geschaad wordt, dat kun je nooit meer goedmaken.
 6. g.raaier 23 maart 2020 11:44
  quote:

  objectief schreef op 23 maart 2020 11:38:

  [...]

  Ik denk het niet; dividend verlagen betekent dat het jarenlang vertrouwen in RDS geschaad wordt, dat kun je nooit meer goedmaken.
  Dat kan. Echter met het terugkopen van aandelen op dit niveau is het dividend juist op lange termijn gewaarborgd en het perspectief van een stijgend dividend beter. 1x het zuur en dan jarenlang het zoet.
 7. Gunther 23 maart 2020 11:58
  Bij dat hold advies moeten ze eens aangeven of dit korte of lange termijn is. Heb je de aandelen dan is houden logisch. Als ING denkt op korte termijn dat de beurzen lager gaan en dat je nog lager kunt kopen dat is hold terecht. Als t lange termijn koersdoel 30 is dan zie ik echter geen reden nu al te kopen haha. T blijven vreemde snuiters die analisten
 8. Vossermans 23 maart 2020 12:25
  @W-0803 Wat een domme opmerking, het is nu even crisis, als alles dadelijk herstelt zal Shell de eerste zijn die weer investeert.

  Is gewoon een hele goede maatregel. Nu nog dividend uitkeren in aandelen ipv cash, dan is dat de volgende goede maatregel.

  Ik zeg chauppau en op naar de € 15,00
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

SHELL PLC

26,435 24 mrt
+0,485 +1,87%
Premium

Onderwaardering Shell verklaard

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Ontdek IEX Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links