Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'ECB-baas Lagarde negeerde bezwaren Nederland en Duitsland'

'ECB-baas Lagarde negeerde bezwaren Nederland en Duitsland'

FRANKFURT (AFN) - President Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft bezwaren van Nederland en Duitsland terzijde geschoven door "geen limiet" te stellen aan de inspanningen om de eurozone door de coronacrisis heen te slepen. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van ingewijden.

De ECB kondigde woensdagavond laat een extra opkoopprogramma van obligaties aan ter waarde van 750 miljard euro. In haar toelichting leek Lagarde erop te zinspelen dat beperkingen die de centrale bank zichzelf bij eerdere steunoperaties wel oplegde, ditmaal niet gelden.

Dat kan worden uitgelegd als een vrijbrief voor de ECB om ongelimiteerd staatspapier op te kopen van zwaar door de coronacrisis getroffen landen, zoals Italië. Dat land kampt al met een enorme staatsschuld en staat al jaren onder druk om de overheidsfinanciën beter op orde te brengen.

Nederland en Duitsland dringen binnen het ECB-bestuur al langer aan op terughoudendheid bij het opkopen van staatspapier, omdat landen daardoor minder druk kunnen gaan voelen om hervormingen door te voeren. Een ongelimiteerd opkoopprogramma zou beide landen dan ook een brug te ver zijn geweest, hoewel ook zij voor stevig ingrijpen waren.

Reacties

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Bailey-Leah 19 maart 2020 15:13
  Christine Lagarde = Française-> Frankrijk heeft ook geen sterkte economie (meer). EN dit komt niet alleen door het Coronavirus.
  Mario Draghi = Italiaan -> Italie heeft nooit een sterkte economie gehad en daarom was Italie gebaat bij een lage rente.

  Het word tijd voor een Voorzitter uit de noordelijke landen van Europa.
 2. WijHetVolk 19 maart 2020 15:38
  quote:

  Bailey-Leah schreef op 19 maart 2020 15:13:  Het word tijd voor een Voorzitter uit de noordelijke landen van Europa.  Gaat niet gebeuren. Dan moeten de regels namelijk worden nageleefd en dat gaat gewoon niet voor de Zuidelijke Eurolanden. (Niet enkel vanuit een politiek maar ook niet vanuit een financieel/sociaal maatschappelijk oogpunt)
 3. Heinz 19 maart 2020 15:47
  Stap voor stap wordt de grens verlegd. Uiteindelijk zijn er natuurlijk helemaal geen regels en gaat Italië vol voor de monetaire financiering. Elke andere oplossing is tegenwoordig niet meer haalbaar want zou pijn doen.

  De junk zal zijn volgende shot moeten hebben. NL staat er bij en kijkt er naar.
 4. forum rang 4 taurus86 19 maart 2020 16:01
  quote:

  Heinz schreef op 19 maart 2020 15:47:


  Stap voor stap wordt de grens verlegd. Uiteindelijk zijn er natuurlijk helemaal geen regels en gaat Italië vol voor de monetaire financiering. Elke andere oplossing is tegenwoordig niet meer haalbaar want zou pijn doen.

  De junk zal zijn volgende shot moeten hebben. NL staat er bij en kijkt er naar.


  En wat zou Heinz doen? Tijdens het blussen de brandweer erop wijzen dat zij op de verkeerde manier de eenrichting straat zijn ingereden?

  Nu is het: "Eerst de drenkeling weer aan boord, en dan kijken wie hem geduwd heeft" Dat vereist lef en gezond verstand en geen 'tribune mentaliteit'.

  Even ter ondersteuning: Iemand die een huis koopt is boos als hij geen 4 keer (400%) zijn persoonlijke GDP mag inzetten.
 5. Bailey-Leah 19 maart 2020 16:21
  quote:

  WijHetVolk schreef op 19 maart 2020 15:38:


  [...]

  Gaat niet gebeuren. Dan moeten de regels namelijk worden nageleefd en dat gaat gewoon niet voor de Zuidelijke Eurolanden. (Niet enkel vanuit een politiek maar ook niet vanuit een financieel/sociaal maatschappelijk oogpunt)


  Je doet je IEX naam geen eer aan. :)
  Regels, waar staat dat de voorzitter niet uit een Noord-Europees land mag komen?
  Financieel/sociaal ondersteunen kunnen wij het Volk ook. Daar hebben we de EU neit voor nodig.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links