Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Cateraar Sodexo vreest miljardenklap op omzet door corona

PARIJS (AFN) - De Franse cateraar Sodexo vreest dat de uitbraak van het coronavirus een hap van wel 2 miljard euro uit zijn omzet zal nemen. Omdat veel scholen en bedrijven gesloten zijn en evenementen worden afgeblazen vanwege de ziekte is er minder vraag naar de caterings- en schoonmaakdiensten van het bedrijf.

Vorig boekjaar was Sodexo goed voor een omzet van 22 miljard euro. Als gevolg van de uitbraak trekt Sodexo nu zijn verwachtingen voor het lopende boekjaar in. Bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers op 9 april zal de onderneming met meer details komen over de impact van de ziekte op de activiteiten. Tot dusver is er sprake van een lichte daling van de inkomsten in China en Italië, maar dit worden waarschijnlijk meer landen zoals ook Frankrijk en de Verenigde Staten.

De resultaten in de eerste helft waren volgens Sodexo nog wel in lijn met de eigen verwachtingen. De onderneming blijft de situatie rond het virus nauwlettend volgen. Sodexo is actief in 67 landen en telt 470.000 werknemers wereldwijd.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sodexo

Gerelateerd

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Sodexo 86,240 07 mei
+2,400
+2,86%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare