Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dikke winsten op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met stevige winsten gesloten, na de zwaarste koersverliezen sinds de grote beurscrash van 1987 op maandag. Beleggers op Wall Street blijven in de ban van het nieuwe coronavirus en de maatregelen van overheden om de crisis te lijf te gaan. De winsten kwamen niet vanzelf. De leidende Dow-Jonesindex zakte gedurende de sessie voor het eerst sinds 2017 kortstondig onder de grens van de 20.000 punten.

De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 5,2 procent hoger op 21.237,31 punten. De brede S&P 500 steeg 6 procent tot 2529,19 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 6,2 procent tot 7334,78 punten. Maandag kelderden de graadmeters in New York tot bijna 13 procent. Een nieuwe onverwachte renteverlaging door de Federal Reserve kon de negatieve stemming niet keren.

De regering-Trump kondigde een pakket maatregelen aan om de crisis het hoofd te bieden. Volgens minister van Financiën Steven Mnuchin ligt er een voorstel op tafel waarmee 1 biljoen dollar in de economie wordt geïnjecteerd. Daarbij gaat het volgens hem om een combinatie van leningen, een combinatie van direct geld dat aan Amerikanen wordt overgemaakt en een combinatie van noodkredieten voor kleinere bedrijven.

Open

Verder blijven de aandelenmarkten gewoon open. Mogelijk worden wel de tijden aangepast. De laatste keer dat de markten dichtbleven was na de aanslagen op het WTC in New York in 2001. Ook worden belastingverplichtingen aan de federale belastingdienst IRS met negentig dagen opgeschort. De Federal Reserve kijkt of het de regels voor banken kan versoepelen om de kredietstroom op gang te houden.

Vliegtuigbouwer Boeing verloor 4,2 procent. De onderneming vraagt het Witte Huis en het Congres om steun voor de gehele Amerikaanse luchtvaartsector om de coronacrisis te overleven. Luchtvaartmaatschappijen als American Air Lines, Delta Air Lines en United Airlines verloren tot 13,5 procent.

American Express

Creditcardmaatschappij American Express (plus 0,8 procent) laat zijn financiële doelen voor dit jaar varen nu klanten door het nieuwe coronavirus behoedzamer zijn met het doen van uitgaven.

De euro was 1,1003 dollar, tegen 1,0978 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie daalde 6,4 procent in prijs tot 26,85 dollar. Brentolie werd 5 procent goedkoper op 28,56 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Branco P 17 maart 2020 22:18
  quote:

  Tulum schreef op 17 maart 2020 21:46:

  De totale ineenstorting is aanstaande. Het is allereerst een gezondheidscrisis, maar de daarop volgende financiële crisis gaat nog veel meer mensen nekken.
  Probleem wordt gewoon weer op de lange baan geschoven en "aanstaande" is dan een rekbaar begrip. Alles kan op de lange termijn (zeg 20 a 30 jaar) in principe gewoon rechttrekken. Zolang ik beleg (al 20 jaar ondertussen) hoor ik dat doomsday aanstaande is. Enige wat ik gezien heb is steeds 5 a 8 jaar rustig stijgen en dan ineens gecorrigeerd door een flinke correctie (van 30% tot 50%), meestal vrij onverwachts. Zo nu ook. Vergeet niet op tijd in te stappen
 2. Pavlov44 17 maart 2020 22:30
  Volledig mee eens Branco, niettemin is 5% stijging voor mij aan de magere kant op in feite het eerste helikoptergeld in de westerse geschiedenis. Vandaag was er geen slecht nieuws maar komende dagen gaan er weer dagen tussenzitten dat het slechte nieuws weer de overhand heeft. Daarop komt er er waarschijnlijk ook weer nieuwe maatregelen zoals algeheel helikoptergeld in de USA alsmede dikke opkoopprogrammas. Capitulatiefase moet nog komen maar over het algemeen is die moeilijk te timen en altijd maar tijdelijk van aard.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links