Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Bernie Sanders kan zorg voor financiële markten worden'

'Bernie Sanders kan zorg voor financiële markten worden'

AMSTERDAM (AFN) - De Amerikaanse presidentskandidaat Bernie Sanders kan een nieuwe zorg worden voor de financiële markten. Volgens portefeuillemanager Regina Borromeo van vermogensbeheerder Robeco is de 78-jarige senator verreweg de meest linkse kandidaat van de afgelopen decennia die een gedegen kans maakt om in het Witte Huis te komen.

De deskundige vindt dat Sanders verrassend goede zaken doet in de race om door de Democratische Partij te worden gekozen als tegenkandidaat van de Amerikaanse president Donald Trump in de verkiezingen van november. Voor beleggers zou dat een risico kunnen zijn, omdat Sanders verschillende beleidsmaatregelen beoogt die gevolgen voor de financiële markten hebben.

"Sanders is tegen de gevestigde orde", benadrukt Borromeo. Zo wil de politicus de grootste Amerikaanse banken opknippen. Ook wil hij de belastingverlagingen van Trump terugdraaien. Als Sanders daadwerkelijk wordt verkozen tot president zullen beleggers waarschijnlijk minder risico's durven nemen en wordt de situatie op de beurzen wispelturiger, voorziet de kenner bij Robeco.

Negatieve sfeer

Overigens werd de onvoorspelbare Trump voor hij in 2016 tot president werd verkozen eveneens gevreesd op de financiële markten. De negatieve sfeer bij beleggers week echter al snel, na een verzoenende overwinningsspeech van Trump. Daarop begonnen de beursgraadmeters in New York juist aan een stevige opmars die maanden aanhield.

Of Sanders het daadwerkelijk tegen Trump op gaat nemen, is nog niet beslist. Ook de voormalige Amerikaanse vicepresident Joe Biden wordt nog gezien als een kanshebber op de Democratische kandidatuur. Hij maakte een verrassende comeback op Super Tuesday en won bij de voorverkiezingen in de meeste van de veertien staten, iets dat op Wall Street positief werd ontvangen. Het congreslid Tulsi Gabbard, dat ook nog in de race is, geldt als volledig kansloos.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 6 maart 2020 15:28
    Volgens de grondleggers van de VS is er alleen heffing van belastingen toegestaan op bedrijven. Zou leuk zijn hier. Kunnen de meeste toeslagen ook direct weg, mits de premieheffing vanaf ca 20.000 euro op jaarbasis pas ingaat. Minder toeslagen en geen belasting en premieheffing op eerste "rond te komen van " inkomen = een gigantische verlaging van fraude en terugvorderings ellende. Kan meer aandacht worden besteed aan wat bijvoorbeeld tweede kamerleden doen...hihi. Zijn ze daarom erop tegen ?
  2. [verwijderd] 6 maart 2020 15:29
    Heb je gelijk in Betweeter. Maar toch, bijv Biden en Sanders zijn meen ik beiden 78. Ik zie ze beiden liever dan Trump, alleen dat zou al een zegening voor de wereld zijn, maar de kans is op die leeftijd toch best reeel dat je tijdens je presidentschap al het loodje legt of je tweede termijn niet eens haalt. Helemaal als je op die leeftijd nog eens Corona onder de leden krijgt ;-)
  3. betweeter 6 maart 2020 15:46
    Ik heb het vermoeden dat jullie allemaal jonger zijn dan ik.
    Ik kan uit ervaring spreken en jullie mededelen dat een leeftijd zoals de beide kandidaten hebben geen enkel bezwaar hoeft te zijn voor het vervullen van de functie president van de VS.
    Alles wordt voor je geregeld. Zelfs je speeches worden voorbereid. Alleen je tweets moet je zelf doen.
    Die kun je ook weglaten.
  4. forum rang 4 Wadloper 6 maart 2020 16:18
    quote:

    betweeter schreef op 6 maart 2020 16:09:

    Dan wordt het dus sleepy Joe. Wel goed voor de beurskoersen op korte termijn. Voor de lange termijn veel slechter.
    Dacht even dat hij voor het senatorship ging, was even vergeten in welke staten hij was, noemde een welbekende tv-presentator bij een andere naam en haalde zijn vrouw en zijn zuster door elkaar.
    Deze man wordt een echte bedreiging voor the Donald.
  5. barondehuile 6 maart 2020 16:29
    Ja, beste mensen, het zal ook wel Sanders worden voor de Democraten, want Biden is in feite niet pluis (ik wil het woord mis******* niet noemen). Maar Sanders zal het tegen Trump nooit redden en gelukkig maar. Zou weer een Democraat zijn van veel voornemens, maar niets uitvoerend, zoals het duo Obama/Hillary. Die laatsten hebben USA om zeep geholpen, o.a. met een onhaalbaar gezondheidsplan. Gelukkig maakt Trump zijn beloften wel waar en hij heeft de Chinezen er inmiddels onder zitten, met hun import heffing voordelen, die Obama/Hillary gewoon toelieten. Trump heeft misschien een beetje vreemde, soms onsympathieke, manier van spreken, maar maakt er wel wat van. Dat zien zelfs vele linkse Amerikanen nu ook. Het zou mij ook niet verbazen dat hij in een volgende termijn, wen er maar al vast aan, zelfs de gezondheidszorg gaat stroomlijnen.
31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links