Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

ING gooit beloning voor nieuwe topman niet flink omhoog

AMSTERDAM (AFN) - De nieuwe topman of topvrouw van ING gaat waarschijnlijk niet heel veel meer verdienen dan de huidige baas van de bank, Ralph Hamers. Dat volgt uit het nieuwe beloningsbeleid voor de top dat het financiële concern uit de doeken doet in zijn jaarverslag.

ING laat daarin het streven vallen om beloningen van bestuurders te spiegelen aan de topsalarissen bij grote Europese bedrijven. In plaats daarvan worden de bestaande beloningen als uitgangspunt genomen, en zullen er slechts "gematigde" loonsverhogingen plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan een inflatiecorrectie.

Twee jaar terug was er nog veel ophef toen de raad van commissarissen van de bank Hamers' totale beloning fors wilde verhogen naar zo'n 3 miljoen euro. Volgens ING was de maatregel bedoeld om het salaris aan de top concurrerend en marktconform te houden. Maar na felle reacties in politiek en samenleving zag de bank van het plan af.

Opvolger niet bekend

Inmiddels is bekend dat Hamers op 30 juni opstapt bij ING om later dit jaar leiding te gaan geven aan de Zwitserse bank UBS, waar hij vermoedelijk fors meer gaat verdienen. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend. Het nieuwe beloningsbeleid wordt bij de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering voorgelegd aan de aandeelhouders van ING.

Hamers streek afgelopen jaar een basissalaris op van 1,75 miljoen euro. Daarbovenop kwam nog een variabele beloning van omgerekend 266.000 euro. Daarmee was zijn beloning behoorlijk hoger dan een jaar eerder, maar wel vergelijkbaar met de beloning in 2017. In 2018 werden er in de top van ING eenmalig geen bonussen uitgekeerd in verband met de megaboete van 775 miljoen euro die de bank had gekregen wegens tekortkomingen bij de strijd tegen witwassen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ING Groep

11,698 17 sep
-0,080 -0,68%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links